Какво е кредитен консултант?

Какво означава кредитен консултант?


krediti-online-bgКредитен консултант е юридическо лице, част от банкова или небанкова институция, което консултира кредитоискатели и им помага да изберат подходящата за тях оферта в конкретна фирма. Задълженията на кредитния консултант не са леки. Той трябва добре да бъде запознат с всеки конкретен случай, да съветва и да насочва потребителите. За тази длъжност се изискват добри комуникационни умения и гъвкавост.

 

Работа като кредитен консултант

Много банки и фирми за бързи кредити предлагат работа като кредитен консултант като най-често неговата заплата не е фиксирана. Тя се формира на база комисионна. Обяви за кредитен консултант може да намерите в различни банкови и небанкови институции. За да отговаряте на длъжностната характеристика и за да бъдете добър кредитен консултант, са Ви необходими следните условия (по-долу Ви представяме основните изисквания на различни фирми, чрез които може да станете независим кредитен консултант):

 

  • Добри търговски умения;
  • Компютърна грамотност;
  • Добра комуникативност;
  • Умение за водене на преговори;
  • Завършено средно образование.

 

Как се става кредитен консултант?

Почти всеки би могъл да стартира работа като кредитен консултант. За тази професия е характерна динамичността на работата и желанието за развитие. Добър кредитен консултант се става с голям стремеж към постигане на цели, обучение през целия процес и амбиция за личностно и фирмено развитие. Трябва да умеете да консултирате и да откривате най-подходящите решения както за хора, които отсъстват от кредитния регистър, така и да бъдете кредитен консултант за хора с лошо ЦКР. Ако работата Ви се струва интересна и подходяща за Вас, не се колебайте да разгледате предложенията на различни фирми и да кандидатствате за тази длъжност. Желаем Ви успех!

 

Фирми за бързи кредитиkrediti-online-byrzi

kakvo-e-krediten-konsultant