Ипотека на апартамент

Покупка на апартамент с ипотека

Кой е най-изгодният начин за покупка на апартамент с ипотека? Разгледайте предложенията и офертите на банките и ако вече сте намерили апартамент, който искате да купите, то трябва да се насочите към конкретно предложение за ипотечен кредит.

Как да сте сигурни, че ще изберете най-добрата оферта за ипотечен кредит?

Потърсете, разгледайте, сравнете и изберете най-доброто предложение за ипотечен кредит. Ние може да Ви помогнем в този труден процес. Отправете запитване към нас. Ще обсъдим искането Ви и вместо Вас ще направим проучване между банките. Ще представим няколко оферти и ще изберем най-добрата за Вас.

 

Подай запитване

 

Важни са много детайли и специфични въпроси при избора на ипотечен кредит. Обикновено кредитоискателите сравняват само лихвата и решават към коя банка да се насочат. Това не е правилно, защото лихвата може да бъде много ниска, а в същото време таксите са високи. Освен това, трябва да се прави преценка на база годишен процент на разходите, цялостно оскъпяване по кредита, допълнителни условия, които се поставят. Сравнението между банките не бива да е само на лихви, а на база всички условия. Това ще Ви отнеме много време. Затова ние може да го направим за Вас. Ще Ви представим възможностите за получаване на ипотечен кредит, ще обсъдим възникналите въпроси и ще изберем заедно най-добрата оферта.

 

Заяви безплатна консултация

 

Какви са стъпките за ипотека на апартамент?

Набавяне на документи – след като сте избрали банка, която да финансира покупката на жилище, следва да набавите всички необходими документи. Нашият съвет е да осигурите, както документите за дохода, така и за имота. Първоначално банката е възможно да поиска само нотариален акт за собственост, но най-добре би било, ако успеете да набавите и другите документи за имота. Така още в началото ще сте наясно, ако има някакъв проблем с имота и ще имате време да решите въпроса.

Подписване на договор – преди да подпишете договора за кредит се убедете, че условията, които фигурират са тези, които сте коментирали с банката след одобрение на кредита.

Вписване на ипотека – след подписване на договора за кредит се пристъпва към вписването на ипотеката. Сделката се изповядва при нотариус след, което се вписва в Агенция по вписванията. Самото вписване е ангажимент на нотариуса непосредствено след сделката.

Усвояване на кредита – кредитът може да бъде усвоен само, ако в удостоверението за тежести, което издава Агенция по вписванията фигурира първа по ред ипотека в полза на банката. Ако се окаже, че ипотеката е поредна и има вписани и други ипотеки, то банката няма да допусне да се ползват суми от кредита. Много е важно по каква причина има действаща друга ипотека и възможно ли е да бъде заличена. Ако се окаже, че ипотеката не може да се заличи, то се изправяте пред сериозна трудност, защото ще сте вложили време и пари, а реално няма да може да придобиете апартамента.

Преди да предприемете стъпки за покупка на апартамент го проучете. Важно е да знаете има ли друга ипотека към момента, собственикът разполага ли с всички документи на имота и изяснен ли е статутът му. Само по този начин няма да попаднете в непредвидена ситуация, която да провали сделката.

По всички въпроси за теглене на ипотечен кредит може да се консултирате с нас. Ние ще Ви помогнем да реализирате намеренията си и да станете собственик на желания апартамент.

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Сравнение от над 300 оферти от водещите банки.
Безплатно професионално съдействие от кредитен консултант