Време за отпускане на ипотечен кредит

Време за отпускане на ипотечен кредит

Колко време отнема отпускането на ипотечен кредит?

Отпускането на ипотечен кредит е продължителен процес, тъй като се разглеждат, както документи за дохода, така и за обезпечението, включително и подготовка на ипотека.

Времето на отпускане зависи от това дали разполагате с всички необходими документи. Важно е за имота да бъдат набавени и представени всички документи. Така няма да се налага да Ви искат допълнително такива, което може да Ви затрудни и ще удължи процеса по разглеждане. Първо се информирайте точно какво трябва да представите, както и евентуално какво още ще бъде необходимо. Обикновено кредитният експерт може да Ви даде такава информация, след като обсъдите какво ще ипотекирате.

Затова, времето за отпускане на ипотечен кредит е много индивидуално, но все пак може да кажем, че отнема между 2 седмици и 1 месец.

Най-изгодните оферти за банкови ипотечни кредити

Сравнение на оферти и безплатни консултации

Време за одобрение на ипотечен кредит

Самото одобрение на кредита може да отнеме няколко дни. В рамките на 3 дни обикновено трябва да получите отговор. Друг е въпросът кога искането Ви ще бъде изпратено за разглеждане от съответния орган вземащ решенията. Когато подадете документите за кредит, потърсете си входящ номер с дата на входиране на искането. Всяка банка има срокове за разглеждане и одобрение. С входящ номер може да следите спазването на сроковете, особено ако Вие самите имате срок, които трябва да спазите.

Заяви безплатна консултация

За колко време се отпуска ипотечен кредит

Когато вече сте получили решение и кредитът е одобрен следва подписване на договора за кредит, вписване на ипотеката и усвояване на средствата. Обикновено подписване на договора за кредит и всички съпътстващи документи не става в деня на одобрение на кредита. Причина за това е необходимостта от време за оформяне и съгласуване с юрист. Това може да отнеме 2 до 3 дни, а ако се окаже, че трябва да представяте допълнителни документи по отношение на имота може да отнеме и повече от седмица.

Вижте най-изгодните кредити

Средства от кредита може да се ползват след като получите Удостоверение за тежести от Агенция по вписванията. Това удостоверение се издава в срок от 3 дни от внасяне на документите в Агенция по вписванията от нотариуса по сделката. Това са срокове, които не може да избегнете. Но на сроковете необходими на банката, за да подготви всичко може да повлияете, тъй като от Вас зависи до голяма степен. Ако сте набавили всички документи, то може да изисквате сделката да се финализира по-бързо.

За да спестите време и нерви, може да отправите запитване към нас. Ние ще се свържем с Вас, ще уточним всички подробности и детайли по сделката и ще Ви помогнем във всеки един етап за получаване на ипотечен кредит. Така ще бъдете сигурни и спокойни, че няма да изникне нещо непредвидено в процеса на одобрение и ще може да спазите желаните срокове.

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Сравнение от над 300 оферти от водещите банки.
Безплатно професионално съдействие от кредитен консултант