Рефинансиране на кредитна карта

Изгодно ли е рефинансиране на кредитна карта?

Има по-атрактивни условия по кредитни карти и искате да рефинансирате лимитът, който ползвате? Бъдете внимателни, когато разглеждате условията, при които се предлагат кредитни карти. Обикновено се рекламират само лихвените проценти, но това при картите не трябва да е водещо. Друг момент, който може да заблуди кредитоискателя е обявена месечна лихва, а не годишна. По принцип по кредитните карти се обявява годишен лихвен процент. Но понякога ще срещнете месечен процент, така че внимавайте, когато разглеждате оферти.

За да има смисъл едно рефинансиране трябва не само лихвата да е по-ниска, но цялостната оферта да бъде много по-добра. Разгледайте всички условия. Важно е какъв е гратисният период, годишни/месечни такси за обслужване, такси при теглене, кешбек и други.

Сравни и заяви онлайн

 

Как се рефинансира кредитна карта?

Разгледайте предложенията на всички банки. Това много лесно може да стане в нашия кредитен портал. Представили сме условията на банките и може да направите сравнение между тях. След като изберете подходящата най-изгодна оферта коментирайте с избрана банка възможно ли е да Ви бъде одобрен желаният лимит. Договорете конкретни индивидуални условия, ако е възможно.

Кандидатствай тук

След одобрение на лимита може да предприемете и следващите стъпки. Следва да подадете молба за закриване на действащата кредитна карта. Но преди това да се случи трябва да сте уточнили как точно ще стане погасяването. Вариантите са два:

  • Със собствени средства погасявате изразходваната сума от кредитната карта и подавате искане за закриване на лимита и пластиката;
  • От новия лимит усвоявате сумата, която трябва да погасите, превеждате я по кредитната карта и входирате искане за закриване.

Вижте най-изгодните кредитни карти

Кредитните карти се закриват след 45 дни от подаване на молбата. Това е така, тъй като се изчакват обработки на плащания в чужбина. Това е общо правило и дори да нямате подобни плащания всяка една банка закрива пластиката след изтичане на този период. За да докажете, че сте предприели стъпки за погасяване, вземете копие от молбата за закриване с входящ номер. Този документ трябва да представите в рефинансиращата банка. Когато става въпрос за рефинансиране задължително се изисква документ доказващ закриването.

За да предприемете рефинансиране трябва да договорите изгодни за Вас условия. Разгледайте условията на всички банки, за да сте сигурни, че не пропускате конкретна изгодна оферта. Изберете оферта и заявете карта през кредитния ни портал. Ще спестите много време и нерви.

 

Избери най-изгодната кредитна карта

Вземи лесно и бързо