Как да проверя колко пари имам в картата MasterCard?

Как се проверява разполагаемост по MasterCard?

Искате да знаете каква е разполагаемостта по кредитната карта, с която се разплащате? Как може да направите проверка?

Банките все повече развиват възможностите при предоставяне на гъвкави услуги при кредитните и дебитните карти, както и онлайн банкирането. Ако до преди известно време единствен начин да разберете салдото си по сметката е да проверите лично на място в банката, то към настоящия момент тези въпроси стоят по коренно различен начин.

Подай запитване

 

Състоянието по кредитната карта може да бъде проверено:

  • Чрез справка в онлайн банкирането – още с издаването на кредитната карта заявете сметката да бъде видна и в онлайн банкирането. Така по всяко време ще може да правите справки по нея. Ако имате карта, но не видна в електронното банкиране, то може да го заявите в банката или да я добавите сами, ако банката предоставя такава опция;
  • Извлечение от сметката – в извлечението е възможно да не се виждат последните транзакции, които все още не са осчетоводени. Но след като генерирате извлечение може да се ориентирате по последно платените суми;
  • Справка на банкомат – ще може да направите справка каква е сумата, с която може да се разплащате;
  • Чрез мобилно приложение за картови разплащания – приложението се инсталира на телефона и заменя пластиката. Достъпни са всички справки, включително и разполагаемост.

Вижте най-изгодните кредитни карти

Разбира се, опцията за справка в банката е валидна след като се идентифицирате.

В справката в електронното банкиране ще видите кредитния лимит по картата, изразходвана сума и разполагаема. Също така, ако над лимита имате собствени средства, то също ще бъде отчетено и отразено.

Важно е да знаете дали кредитната карта е обвързана с разплащателна сметка или не. Това трябва да сте го уточнили още при издаване на картата, за да знаете къде да внасяте суми за погасяване на дължимите суми. Ако е необходимо поддържане на разплащателна сметка, то тя също трябва да бъде видна в онлайн банкирането, за да разполагате с цялата информация, от която се нуждаете.

Не е необходимо да полагате усилия, за да установите наличността по кредитна картова сметка. Достатъчно е да имате онлайн банкиране, което в повечето случаи е безплатно или инсталирайте мобилно приложение.

 

Избери най-изгодната оферта

Вземи кредитна карта