Кредит срещу застраховка Живот

 Вие отивате да вземете ипотечен кредит и в следващия момент, банката иска като условие кредит срещу застраховка живот. На всичко отгоре, те вече имат полица и формуляр с конкретна застрахователна компания, чиито условия не са познати за Вас. Банката очаква документите по застраховката да бъдат попълнени и да останат в оригинал като гаранция за кредита. Изискване за застраховка живот се случва точно при теглене на ипотечен кредит. По начало, това са видове кредити, които са свързани с много дълъг период на изплащане на лихвите по заема. По този начин банката се подсигурява, при непредвиден инцидент или при летален край с кредитополучателя, кредитът да продължи да се изплаща.

vsichki-krediti

След като една банка предлага кредит срещу застраховка „Живот”, Вие трябва да изискате всички възможни данни относно този аспект от сделката. Трябва да имате сигурност за каква сума е застраховката и дали покрива размера на целия кредит – какъвто и да е той. Ако имате добре направена застраховка „Живот” при определените случаи описани в нея, няма да се наложи някой друг да изплаща кредита след Вас. Затова, информирайте се, задавайте въпроси и четете всичко по договорите.

 

krediti-online-byrzi

 

Застраховка Живот и кредит

Необходима ли е застраховка Живот при теглене на кредит? При някои видове кредити не само е необходима, но и е задължителна. По принцип задължителна е при ипотечните и жилищни кредити. Това са дългосрочни кредити обикновено в големи размери. Освен за сигурност на банката, сключването на застраховка е добре и за Вас като кредитополучатели. Застраховката покрива определени рискове и това е вид гаранция в периода на изплащане на кредита.

Вижте най-изгодните кредити

Когато проучвате възможностите за теглене на ипотечен кредит, информирайте се за застраховка Живот по отношение на това какви рискове покрива, каква е премията, която трябва да платите, при каква застрахователна сума трябва да бъде полицата и как се определя. Има много специфични моменти при изготвяне на полица по застраховка Живот особено, когато говорим при банков кредит. Обичайно, банките работят с конкретен застраховател и ако Вие не се интересувате от детайлите по застраховката, ще получите готова полица, която трябва да подпишете без да имате възможност да договорите цената директно със застрахователя. Имайте предвид, че когато застраховката е за Ваша сметка, може сами да изберете застраховател и да договорите по-ниска цена на полицата.


За да бъдете сигурни, че договаряте най-добрите условия по ипотечен кредит, отправете запитване в нашия кредитен портал. Ние ще Ви помогнем при договаряне на всеки един детайл и условие по ипотечния кредит. Може да бъдете спокойни, че ще получите най-добрата оферта за финансиране.

 

Най-изгодните оферти

Избери кредит с 1 клик

 

 

kredit-sreshtu-zastrahovka-jivot