Отказ от кредитна карта

Отказ от издаване на кредитна карта

Получили сте одобрение на кредитна карта, а не желаете да я ползвате? Какво следва да предприемете? Често пъти банките одобряват предварително лимити по кредитни карти и уведомяват клиентите за това. Може да попаднете в подобна ситуация, ако сте дългогодишен лоялен клиент на банката, имате постоянни обороти по сметката над определена сума или сте ползвали кредит/и, които сте погасили без да допускате закъснения.

Подобно предварително одобрение се прави с цел банката да подбере клиентите, които са се доказали във времето или които имат добри доходи и не биха допуснали просрочия. Това са целеви групи, които са предпочитани за кредитни карти, тъй като все пак това е скъп продукт и банката подбира картодържателите.

Подай запитване

 

Предварително одобрен лимит

Одобрението на лимит може да бъде погледнато и от положителната страна. Ако точно в този момент Ви е необходима кредитна карта, но нямате време и не желаете да се занимавате с попълване и набавяне на документи, то това е идеалният вариант. Ще получите одобрението автоматично и само трябва да подпишете документите. Разбира се, ако нямате намерение да ползвате кредитна карта и въобще не сте привърженик на този кредитен продукт ще бъде неприятно за Вас, че са разглеждали профила Ви и са определили лимит без да сте заявявали такъв.

Вижте най-изгодните кредитни карти

Имайте предвид, че от подобно одобрение може да се откажете винаги. Не е необходимо да приемате условията дори и да са промоционални. При положение, че сте лоялен клиент на банката винаги бихте могли да получите добра оферта за кредитна карта, дори и да не се възползвате от конкретно предложение отправено от банката.

Не е необходимо да подавате заявление за отказ от одобрения лимит. Достатъчно е да го уточните в разговор с представител на банката. След като не сте подписали никакви документи няма какво да Ви притеснява. Предварителното одобрение е само едно предложение и ако не попълните и подпишете искане няма да бъде издадена картата.

Виж най-изгодните оферти

Избери кредитна карта