Ипотечни кредити от нефинансови институции

Ипотечни кредити от нефинансови институции

Ипотечни кредити от небанкови финансови институции

Търсите изгоден ипотечен кредит от нефинансова институция? Фирмите за бързи кредити отпускат и ипотечни кредити. Всяка фирма има различни изисквания. Отпускат се кредити дори с лоша кредитна история. Достатъчно е наличието на имот, който да обезпечи вземането. Подобни условия са доста либерални и това се отразява на цената, на която се предоставят тези кредити. Лихвите са по-високи от стандартните.

Най-добрите ипотечни оферти с 1 клик

Безплатно съдействие от кредитен консултант

Друга особеност на тези кредити е по-краткият срок, за който може да бъдат отпуснати. Ако при банките най-дългият срок на кредита е 35 години, при небанковите институции е максимум 10 години. Възможно ли е изключение от този срок се определя от конкретния случай. Но като цяло не се допуска удължаване на срока, тъй като рискът е по-голям. Краткият срок от своя страна ще доведе до по-висока вноска. От тук произлиза и въпросът ще Ви затруднява ли връщането на кредита? Все пак трябва да плащате такава месечна вноска, която по никакъв начин не бива да Ви пречи на финансовото състояние. Ако считате, че вноската ще Ви затруднява по-добре помислете за друг вариант за кредит. Все пак залагате имота си и рискувате да бъде взет в случай на неплащане на кредита.

Подобни стъпки трябва да бъдат много добре обмислени. Фактът, че се отпускат такива кредити не означава, че са изгодни във Вашия случай. Проучете възможностите, направете калкулации и сравнение на офертите, консултирайте се с кредитен консултант и една тогава може да предприемете действия.

Заяви сравнение на лихвите

Ипотечни кредити от нефинансови институции срещу залог на имот

Бързо и лесно може да получите ипотечен кредит от нефинансова институция срещу залог на имот. Имате собствен имот, предоставяте го като обезпечение и получавате исканата сума. Така изглежда изключително лесно. Но, преди да стигнете до кредита трябва да сте наясно при какви условия ще получите средствата и изгодни ли са за Вас? Също така, сумата която може да бъде отпусната срещу имота достатъчна ли ще бъде, за да изпълните намеренията си? Ако не е достатъчна, ще потърсите и друг кредит, което ще се отрази значително на финансите Ви. Всичко това ще доведе до голяма задлъжнялост и проблем при изплащането на вноските.

Вижте най-изгодните кредити

Затова, не е достатъчно да имате имот, който може да се ипотекира и да намерите кредитна компания, която да Ви финансира. На първо място е важно ще реализирате ли целта, за която Ви е необходим кредита и при какви условия?

Много често имотът е оценен многократно от размера на кредита. Нормално е да си зададете въпроса заслужава ли си да залагате имота си в такъв случай? Ако имате необходимост от средства, но не може да докажете доходите си, това е възможен вариант. Да, ще получите много по-малка сума от очакваната, но следва да прецените дали Ви устройват условията. Към подобни кредити следва да прибегнете, ако не разполагате с друг вариант и само, ако считате, че ще погасявате месечните вноски без да изпитвате затруднения.

Проучете всички варианти за получаване на ипотечен кредит. Сравнете условията между банките и небанковите институции. Вижте изискванията и се консултирайте. Отправете запитване към нас и ние ще Ви помогнем в целия този процес. Ще Ви консултираме напълно безплатно и ще обсъдим възможностите да получите най-изгодните условия по ипотечен кредит.  

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Заяви безплатна консултация и съдействие