Потребителски кредит – лихви

Лихви по потребителски кредити

Търсите оферти за потребителски кредит? Предложенията на банките са много като често ще срещнете и промоционални оферти. Важно е добре да разгледате параметрите и да обърнете внимание на детайлите.

Много често се обръща по-голямо внимание на това какъв е лихвеният процент, а не на цялостните предложения. По потребителските кредити се начисляват такси за разглеждане, за отпускане, застраховка и други. Когато искате оферта от банка задължително потърсете информация за всички разходи по кредита. След това направете сравнение, изчислете оскъпяването и със сигурност ще може да изберете най-доброто предложение.

В този процес ние ще Ви помогнем напълно безплатно. Подайте запитване, ще Ви представим оферти от банките, ще ги сравним и ще Ви помогнем да изберете най-добрата след като сте получили пълна информация за всички детайли. Ще Ви консултираме напълно безплатно.

 

Заяви консултация

 

Потребителски кредит с фиксирана лихва 

Отпускат ли се потребителски кредити с фиксирана лихва? Предложенията са различни, възможно е да бъде отпуснат кредит, както с променлива, така и с фиксирана лихва. Не бързайте да избирате оферта с фиксирана лихва. Това, че лихвата е постоянна за определен период не означава, че е най-изгодната оферта. Задължително направете изчисления на оскъпяването, за да се убедите в общите разходи, които дължите. Същите калкулации може да направите и с променлив лихвен процент. По принцип променливата лихва е по-ниска като стойност, но съответно и носи риска със себе си от покачване във времето. Добре е да се информирате имате ли някаква защита при покачване на лихвения процент и дали банката предлага лихвен буфер. Ако предложението включва и лихвен буфер като защита от покачване на лихвите, то твърде вероятно е офертата с променлива лихва да е по-изгодна. Всичко е въпрос на изчисления и сравнение.

Сравни и заяви

Потребителски кредит при ниска лихва  

Поставили сте си цел да получите потребителски кредит с най-ниска лихва и изгодни условия? Това може да бъде реалност след като направите задълбочено проучване на условията, при които предоставят потребителски кредити банките.

Вижте най-изгодните кредити

Може да попаднете на реклами за кредити с ниска лихва. Но това дали е така трябва да бъде проверено на базата на изчисления. За да се убедите в това колко е изгодна офертата, проверете какъв е годишният процент на разходите (ГПР). ГПР-то включва всички разходи и лесно и бързо може да направите сравнението. Достатъчно е да бъде достоверно изчислено, тъй като често пъти е възможно да не бъдат включени разходите за месечните плащания за поддържане на разплащателна сметка, по която се обслужва кредита. Таксата като цяло варира от 4 до 8 лв. и макар и не толкова висока, калкулирайки я за периода на кредита се формира значителен разход. Така, че след като видите стойността на ГПР се убедете, че са включени всички разходи, определящи ГПР-то.

Когато изберете оферта с най-ниско ГПР може да бъдете сигурни, че сте избрали потребителски кредит с най-ниска лихва, т. е. най-изгоден кредит.

 

Кандидатствай тук

Какъв е лихвеният процент при потребителските кредити?

Лихвените проценти по потребителските кредити варират в широки граници. Това е така, тъй като банките определят лихвата спрямо профила на клиента. Важно е и къде работи кредитоискателят. Ако работодателят е клиент на банката, то е възможно да се предложат много изгодни условия. Също така всяка банка има програма за лоялни клиенти, при които също се предоставят конкретни по-добри ценови параметри.

Освен това, много често има промоционални кампании по потребителски кредити. В тези кампании се предлагат кредити с по-ниски лихви, намалени такси и други.

Така, че е трудно да се определи конкретна лихва на общо основание. Трябва да се разгледа конкретният случай и да се договори възможно най-добрата цена по кредита.

Отправете запитване в кредитния ни портал и ние ще Ви съдействаме в процеса по избор и договаряне на изгодни условия по потребителски кредит. Заявете искането си и ние ще направим всички необходими изчисления вместо Вас, за да сте сигурни в избора на кредит.

 

Най-изгодните заеми

Избери кредит с 1 клик