ОББ – мнения

Търсите повече информация и отзиви за ОББ? Това е и правилният начин – събиране на достатъчно допълнителна информация преди да стартирате работа с конкретна банкова институция. Разбира се, мненията могат да бъдат в двете крайности – и положителни, и отрицателни. Важно е да извлечете полезното за Вас и да изключите субективния момент във всяко едно от тях. За Вас е съществено да разберете от клиентите на банката как тя се справя с обслужването, какъв е процесът по отпускане на кредити и как протича одобрението на сделките. Може да потърсите мнение не само от Ваши близки, но и в интернет, за да видите коментарите на по-голяма група клиенти на банката.

 

За банката

ОББ е учредена 1992 г. През 2018 г. е факт обединението на Сибанк и ОББ, като банката функционира с името ОББ АД.

ОББ е с ЕИК 000694959 и със седалище и адрес на управление гр. София, бул. „Витоша“ 89 Б, Милениум център

 

Често задавани въпроси – ОББ

Важно е да се знае предварително, ако лихвата е фиксирана за какъв период е валидна. Обикновено е валидна за определен брой месеци, а не за целия срок на кредита. В случай, че Ви е предложена подобна оферта, то е добре да направите сравнение на оскъпяването по кредита при ползване на променлив лихвен процент и при фиксиран.
Срокът на кредита трябва да бъде съобразен с доходите и задлъжнялостта. Първоначално може заемът да се разсрочи максимално дълго във времето, за да не се натоварва кредитополучателят. Банката ще определи срока като разгледа доходите и тяхната достатъчност.
Наличието на застраховка върху ипотекираното имущество дава известно спокойствие за кредитополучателя, тъй като при възникване на щета застрахователят ще поеме разходите или част от тях. Това не е без значение особено, когато се плаща и вноска по кредит. Може да определим ползването на застраховка „Имот“ като предимство.
Възможностите за договаряне ценови условия са различни. Ако кредитоискателят работи във фирма, която е на обслужване в банката се договорят индивидуални условия.
Не е задължително сключването на застраховка "Живот", но наличието й осигурява сигурност в непредвидени ситуации.
Максималната възраст на кредитополучателя при изтичане срока на кредита е 70 години.
Да, банката предлага тази услуга. Предварителното одобрение е на база доходите.
Могат да бъдат договорени индивидуални условия. Всяко едно искане се разглежда със съответните специфики в него и след консултация се определя процентът на финансиране и самоучастие в сделката.
Ако месечните вноски ви затрудняват, веднага следва да се обърнете към банката с цел преразглеждане на условията и погасителния план. Уточнете начина на погасяване, както и каква е таксата за евентуално предоговаряне.

 

Най-изгодните оферти за ипотечни кредити

Сравнение на оферти и безплатни консултации

Заяви най-добрите оферти за теб

Виж повече и заяви онлайн. 100% безплатно!

 

Кредити

Потребителски кредити

Опция за фиксирана лихва

Без такса за разглеждане при дистанционно кандидатстване

Максимален размер – 55 000 лв.

Срок – 10 години

 

Ипотечни кредити

Максимален размер – 500 000 лв.

Срок – 30 години

Без такса за кандидатстване

Предварително одобрение в рамките на 1 ден

 

Кредитни карти

Максимален кредитен лимит – 10 000 лв.

Дълъг гратисен период – до 55 дни

Бонус програми

Срок на валидност – 2 години

 

 

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Безплатно професионално съдействие

 

„Ползвам ипотечен кредит от ОББ. Много се колебаех дали да изтегля кредита от тях, но предложението, което получих включваше и допълнително финансиране, от което имах нужда, за да ремонтирам жилището си след покупката. Не съжалявам, че избрах ОББ, тъй като сделката мина безболезнено за мен. Като срок за одобрение се забавиха малко, но важно ми беше да се случат нещата по начина, по който исках.“

Р. В.

„Процедурите на ОББ са малко тромави, но получих добро отношение и кредита, от който имах нужда. Дори ми дадоха по-ниска лихва от предварително коментираната.“

Д. Т.

„От ОББ ползвам ипотечен кредит и кредитна карта. С кредитната карта в началото имах известни затруднения, но служителите ми помагаха, когато имах проблем. Ипотечния кредит ми го отпуснаха сравнително бързо. Доволен съм и ги препоръчвам, ако на човек му предстои да изтегли ипотечен кредит.“

Р. К.