Кредит енергийна ефективност

 

Какво представлява кредит енергийна ефективност?

krediti-online-bgКредит за енергийна ефективност е вид кредит, който може да получите при заявено участие в Европейска програма „Енергийна ефективност” REECL. Той е разработен с подкрепата на Европейската банка. Целта на кредит енергийна ефективност е спестяването на енергийни ресурси, за да се подобри живота на планетата и опазването на околната среда. При този тип финансиране около 20% от кредита, който получите е безвъзмездна финансова помощ към Вас.

 

При какви нужди се отпуска кредит енергийна ефективност?


Този тип финансиране може да бъде използвано за различни нужди с цел реновиране на Вашето жилище. Сред тях са газификация, изолация на покриви, стени и подове, енергоспестяващи дограми, газови или енергоспестяващи котли, климатици и други. В програмата могат да участват, както отделни домакинства, така и група от етажни собственици или фирми.

Вижте най-изгодните кредити

Безвъзмездна финансова помощ при кредит енергийна ефективност

При този тип финансиране до 20% от заплатената от Вас сума за конкретните ремонтни дейности бива върната след като завършите реновациите и покажете съответните фактури. Максималната стойност на сумата, отпусната на едно домакинство безвъзмездно, не може да надхвърля 9000 евро. Като при различните ремонтни дейности, максималната сума, която може да получите е различна. Например, за енергоефективни газови котли и системи, безвъзмездната помощ не трябва да надхвърля 600 евро; за изграждане на термопомпени системи за отопление и климатизация можете да получите финансиране до 2200 евро.

При нужда от друг вид кредит

krediti-online-byrzi

 

Кредит енергийна ефективност – мнения

Може да срещнете различни мнения по отношение на тези кредити. Най-важното, което трябва да знаете е, че не бива да пренебрегвате, което и да е от поставените условия. Само в такъв случай, ще получите безвъзмездната помощ, която се полага по кредита. Предварително може да се информирате и за безвъзмездната помощ като изчислите на конкретния калкулатор след като заложите сумата на инвестицията.

Подай запитване

Условия по кредита

Тези кредити не се отпускат постоянно като стандартните кредити, а само когато има определен ресурс предназначен за енергийна ефективност. Когато е наличен такъв ресурс се определят и отделните условия за теглене на кредит. По-горе описахме основните параметри, но детайлите се уточняват, когато банките могат да отпускат такъв вид кредит.

Към момента ресурс за енергийна ефективност няма, но ще Ви информираме при наличие на такъв и ще Ви насочим за кредит. Междувременно може да видите текущи оферти за кредити с добри финансови условия.

 

Най-изгодните заеми

Заяви бързо и лесно с 1 клик

 

 

 

kredit-energiina-efektivnost