Кредити при развод

krediiti-pri-razvodЗаем при развод

Когато говорим за кредити при развод всъщност говорим за кредитна ситуация. Темата е обширна и не става дума само за вида кредит. Хората се интересуват от кредити при развод като въпрос, който трябва да решат. Случва се така че, семейни двойки се развеждат след като вече са взели кредит, който може да бъде ипотечен, потребителкси, бърз кредит и т.н. Като се има предвид, че разводът не е най-приятното дело, което може да се случи в едно семейство, можем да си представим, че тези хора се интересуват от темата, защото са поставени в много неудобно положение. Точно това е тип казус, свързан с кредитна ситуация и засяга въпроса кой ще продължава да изплаща взетия заем.

 

Трябва да се знае, че всеки кредит си е кредит преди и след развода. В този аспект, банката не се интересува, кой се развежда и кой не, тя очаква да си получи вноските. Много сложно става положението, когато един кредит при развод е ипотечен. Тогава жилището може да бъде отнето, ако вноските секнат и така придобитото жилище да иде в ръцете на банката. Ситуациите свързани с кредити при развод са много сложни и изискват консултация с експерти.

Вижте най-изгодните кредити

Да приемем че кредита преди развода е уреден по един или друг начин, но след развода, остават много други въпроси, които трябва да бъдат решени. Доскорошните съпрузи стават отделни физически лица. Според това, което е определено от съда, мъжете може да имат задължение като издръжка, която да плащат; да имат морални задължения да осигурява материално децата и техния комфорт в къщата; може да има нужда да се прави ремонт, да води децата на екскурзии, да живее с тях сякаш нищо не се е случило. Затова може да се наложи да тегли кредит при развод, следствие на обстоятелствата, които са довели до тази ситуация.

Вземи кредит онлайн

Може ли да се прехвърли кредит при развод?

В основата на този въпрос стои решението на съда. След като вече разполагате с него, може да посетите банката, от която е кредита и да обсъдите въпросите, които Ви вълнуват. Казусите са различни и затова трябва да се обсъди конкретната ситуация и банката да даде становището си по това дали ще има промяна в страните по договора за кредит.

 

Избери най-изгодния заем

Заяви кредит с 1 клик