Кредитен посредник – определение

Знаеш ли какво е кредитен посредник?

krediti-online-bgВ тази статия ще обясним какво е кредитен посредник и какви са неговите функции. Тъй като хората в България не са напълно наясно по какъв начин кредитните посредници могат да му бъдат от полза, когато се нуждае от заем, ние се заехме със задачата да обясним именно това.

Какво е кредитен посредник?

Кредитният посредник е лице или фирма, които помагат на кредитоискателя да получи подходящ за него кредит като му изяснят каква сума е най-добре да изтегли, за да няма проблем при погасяването на кредитните вноски. Посредниците ни дават подробна информация за процедурата по теглене на заем, помагат при изготвянето и попълването на необходимите документи, анализират нашия месечен доход и положението ни, за да изчислят кой е най-изгодния кредит в нашия случай.

Именно заради тези ползи постепенно се появяват все повече нови лицензирани кредитни посредници.

Списък с кредитни компании в България

krediti-online-byrziФункции на кредитните посредници

Кредитният посредник извършва мониторинг на финансовия пазар, за да успее да даде адекватна консултация на кредитоискателя. По този начин той му помага да избере подходяща за него кредитна компания и кредитна оферта. През 2016 г. в България е приет закон за кредитни посредници,  за да бъдат предотвратени измами. За да бъдете сигурни, че работите с лицензиран посредник, можете да проверите дали той присъства в кредитния регистър за посредници на БНБ. Ако той има регистрация като кредитен посредник, можете да бъдете спокойни, че работите с вещо по темата лице. Съветваме Ви, когато избирате кредитен консултант, винаги да проверявате присъства или не в списъка.

Тъй като кредитният посредник има партньорски отношения с различни банки и фирми за бързи кредити, много от хората смятат, че той работи в тяхна полза, а не в полза на клиента. Тази информация обаче е невярна в повечето случаи, тъй като той има договорни отношения не с една институция и предлага различни услуги, независими една от друга.

Според нас, когато не сте сигурни в условията на даден кредит, съветвайте се с кредитен посредник. Това Ви гарантира по-голяма сигурност и спокойствие, че сте избрали подходящия за Вас заем.

Списък с кредитни компании в България

krediti-online-byrzi


krediten posrednik