Ипотечен кредит – видове

Какви са видовете ипотечни кредити и кой е най-подходящия и изгоден кредит?

Възможностите за получаване на ипотечен кредит са много. Банките предлагат ипотечни и жилищни кредити под различни наименования.

Най-добрите ипотечни оферти с 1 клик

Сравнение на оферти и безплатни консултации

Най-общо ипотечен кредит е кредитен продукт, при който гарантирате връщането му с предоставяне на собствен имот или имот на Ваш близък. Това е дългосрочен ангажимент и е добре да сте наясно с всички правила и изисквания при видовете ипотечни кредити.

За да ползвате ипотечен кредит не е достатъчно само и единствено да предоставите обезпечение. Необходимо е да докажете и доходите си. Това е така, защото банката не определя отпускането на кредита на база на имота предложен за обезпечение, а за нея е важно кредитоискателят да може да докаже възможността да погасява кредита.

Ипотечен кредит за покупка – банките отпускат ипотечен кредит, както за закупуване на ново жилище, така и за закупуване на жилище в строеж. Това е т. нар. ипотечен кредит за покупка „на зелено“.

Подай запитване

Кредит за ремонт и реконструкция е друг вид ипотечен кредит. Средствата от кредита са предназначени за извършване на ремонт на жилище или офис. Също така може да са необходими за довършителни строителни работи. При тези кредити се изисква и количествена сметка на необходимите материали за извършване на ремонта, за да може да докажете необходимостта от исканата сума под формата на ипотечен кредит.

Кредита за рефинансиране е друг популярен ипотечен кредит. Може да се насочите към рефинансиране на ипотечен кредит в случай, че условията, при които ползвате кредит не са добри, а и от банката кредитор не Ви предоставят по-добри. В този случай може да проучите вариантите за рефинансиране и получаване на ипотечен кредит при по-благоприятни условия.

Нецелеви ипотечен кредит – при този вид кредит, залагате недвижим имот и срещу ипотеката получавате средствата, които може да ползвате за текущи нужди. Банката не се интересува от целта на кредита и за какво ще използвате парите. Тази възможност разбира се е за сметка на лихвените условия. При този вид ипотечен кредит, лихвите са по-високи, тъй като риска за банката е по-голям.

Изключително важно е да изберете подходящия вид ипотечен кредит съответстващ на нуждите Ви. Само по този начин освен, че ще сте изпълнили целта си, ще може да връщате кредита без затруднения.

Ние може да Ви консултираме безплатно, за да изберете точният кредитен продукт и да получите най-добрата оферта за ипотечен кредит. Ще направим сравнение между всички банки и ще Ви помогнем да реализирате намеренията си. Отправете запитване и ще се свържем с Вас.

Най-изгодните ипотечни оферти

Безплатно съдействие от кредитен консултант