Личен финансов запас при нужда

Как да създадем финансов запас за спешни ситуации?


krediti-online-bgЕдин от най-важните ресурси във вашия личен финансов свят е паричен запас за най-различни спешни ситуации. Това е моментът, в който се налага да вземете чукчето, за да счупите прасето касичка. За да бъде обаче сигурен финансовият запас, това прасенце трябва да бъде по-голямо и добре охранено. Иначе казано, това са пари като застрахователна полица, като вашия бърз кредит, който не трябва да връщате на никого.

Първото което е важно да се знае  за този фонд е, че това са пари, които няма да се върнат обратно при вас, но винаги ще сте щастливи, че сте ги имали в точния момент.  За да създадете този ресурс обаче, трябва да почнете една етапна процедура.

 

krediti-online-byrzi

Проследете разходите си.

Много е важно да видите къде отиват парите ви в един финансов период от заплата до заплата. Хубаво е да направите тази първа стъпка в топлите месеци, когато семейните разходи и разходите за битови нужди са по-малки.

Направете бюджет от който да се ръководите.

След като знаете за какво харчите парите си, можете да оптимизирате разходите си и да определите много по-добър и пестелив бюджет за вашето ежедневие. Помислете за един месец напред , в който няма да харчите пари за дрехи, за излизания навън, за други забавления. Спестеното ще бъде първата вноска в сметката, която ще бъде вашия резервен запас.  

Не харчете бонусите и екстра парите, които получавате по една или друга линия.

След като имате установен бюджет, парите които ви идват екстра, нека да бъдат постъпления в спешния финансов фонд. Така няма да усетите, как той започва да се натрупва.

Помислете за екстра работа.

Ако мислите, че можете да отделите екстра часове за надомна работа, за фрийленс дейност или за работа по страничен проект, то това може да ви донесе екстра пари, които да вложите в запасния фонд.

Бъдете постоянни и гъвкави в реализацията на идеята.

Само с постоянство ще натрупате сумата, която в един бъдещ период да бъде гаранцията, която споменахме в началото на текста. Също така, направете сумата достъпна, в сметка, която е различна от тази, която обслужва семейните ви нужди и личните ви пари, за да може изтеглянето й да бъде бързо и своевременно. И последно, ако можете при старта на вашата лична кампания за резервен паричен фонд, запомнете  това – САМО ЗА СПЕШНИ СЛУЧАИ!

Списък с кредитни компании в България

krediti-online-byrzi