Лизинг или кредит?

Лизинг или кредит за автомобил?

Кое да изберете – лизинг или кредит за закупуване на автомобил? Решението на въпроса трябва да бъде взето след като се разгледат различни предложения, направят се съответните изчисления и се направи преценка кой от двата варианта е най-изгоден в дългосрочен план.

Кое е по-изгодно – лизинг или заем?

Въпросът може да се окаже доста спорен, защото зависи от много фактори.

При лизинга може да бъдат постигнати добри ценови условия като цяло. Важно е да се прецени и разходът за застраховка на автомобила, тъй като е съществена част от общите разходи. При всички случаи той се заплаща от лизингополучателя, но важно е да уточните задължени ли сте да правите застраховката в конкретна застрахователна компания или може да избирате Вие къде да бъде направена. Това е важен въпрос, тъй като може да договорите индивидуални условия, ако работите с конкретен застраховател. През лизинговата компания може да се окаже по-неизгодно за Вас.

 

По отношение на кредитите също са възможни много изгодни предложения независимо, че става въпрос за покупка на автомобил. Ако сте дългогодишен клиент на банката или работите във фирма клиент на съответната банка, то може да получите много изгодни предложения за финансиране. Преференциите се изразяват в по-висок размер финансиране при по-ниски ценови условия, както и без обезпечение. Съответно разходът за застраховка отпада и може да си направите Каско само при желание от Ваша страна. Освен това потребителски кредити се отпускат с по-високи размери особено, ако попадате в една от изброените групи. Така, че спокойно може да закупите автомобил с потребителски заем.

Избери кредит тук

Кой е правилният избор за финансиране?

Най-изгодното цялостно предложение е най-подходящият вариант. Калкулирайте всички разходи и в двата варианта. Сравнете параметрите, както и изискванията, които имат към Вас и тогава може да се определи кое от двете предложения е по-доброто.

Вземете оферти за финансиране от лизингова компания и от банкова институция. Вижте общото оскъпяване за целия период като включвате и разходите за застраховка и месечните разходи за поддържане на сметка, от която да се обслужва задължението. След като направите сравнението може да се насочите към конкретната институция и да уточните подробностите за кандидатстване.

Обърнете внимание на всеки детайли, както и за начина на одобрение. Изберете най-доброто цялостно предложение и обсъдете с кредитен консултант избора си.

 

Най-добрите оферти с 1 клик

Вземи кредит за минути