Кредит за животновъдство

Кредит за животновъди

 

krediti-online-bgВ тази статия ще Ви представим различни оферти за кредит за животновъдство. Условията на различните банки са различни и нашата цел е да Ви представим основните характеристики на всяка от тях, за да може да вземете информирано решение преди да кандидатствате за заем.

 

Кредити за животновъди от Райфайзенбанк

Тази банка предлага няколко варианта на заеми за животновъдство – кредит за покупка на земеделска земя, кредит за покупка на селскостопанско оборудване и кредит срещу субсидии. При първия вариант се отпускат до 510 000 лева, а срокът за погасяване е 10 години. Необходимо е да имате история като животновъд или земеделец поне 12 месеца. Ще получите отговор от банката дали сте одобрени в срок от 5 работни дни.

 

При втория вид кредит, който е за закупуване на техника, можете да получите отново до 510 000 лева. Условията са сходни с горе посочените.

Третият тип заем е подходящ за хора, които участват в програма „Земеделие” и получават субсидии. Ако сте животновъд по програмата, можете да получите финансиране на стойност до 95% от субсидиите, които очаквате да получите. Тук Вашата бизнес история трябва да бъде поне 24 месеца.

Уникредит Булбанк – кредит за животновъдство

UniCredit Bulbank предлага кредит за животновъдство срещу субсидии. Размерът на сумата, която биха могли да отпуснат, е до 100% от субсидията. За да кандидатствате, е необходимо да представите удостоверение, че участвате по програма „Земеделие” от Държавен фонд „Земеделие”.

ПроКредит Банк

ProCredit Bank отпуска кредит за животновъди и земеделски производители в два варианта – заем срещу субсидии и кредит за закупуване на земя. Първият кредит се погасява автоматично, когато постъпи субсидията и не са необходими такси за предсрочно погасяване. Тук не е необходимо да издавате удостоверение, като по този начин спестявате време. Благодарение на този заем можете да купите различни машини и оборудване, както и фуражи, препарати и т.н.

При втория вид кредит е необходимо ипотекиране на новозакупената земеделска земя или залог на друг вид недвижим имот. Процедурата по отпускане е бърза и лесна.

Първа Инвестиционна банка

FiBank отпуска заем за животновъди срещу субсидии. Срокът за погасяване е 5 години. Лихвата е 3,5%. Размерът на отпусканата сума е до 100% от субсидията, която ще получите. За повече подробности по допълнителните такси, Ви съветваме да прочетете подробна информация в официалната страница на ПИБ.

В тази статия Ви представихме само една част от банките, които могат да Ви помогнат, когато се нуждаете от кредит за животни и животновъдство. Съветваме Ви да се информирате добре преди да изберете къде да кандидатствате, тъй като разликите не са много големи в различните кредитни компании, но все пак ги има.

Ако търсите друг вид заем, вижте тук:

krediti-online-byrzi

 

kredit-za-jivotnovydstvo