Кредити от небанкови институции

Кредити от небанкови институции – какво представляват?

krediti-online-bgЗапитвали ли сте се каква е разликата между заеми от небанкови институции и кредити от банки? В тази статия ще разгледаме именно спецификите на кредити от небанкови институции. Ще ги сравним с банковите кредити и ще посочим техните основни предимства и недостатъци.

 

Кредити от банкови институции

Когато поискаме кредит от банка преминаваме през дълъг процес и много формалности. Необходимо е да посетим няколко пъти банков офис, да представим множество документи, да изчакаме те да бъдат разгледани и след дълго чакане да разберем дали сме одобрени.

Заеми от небанкови институции

Кандидатстване за кредит сега

krediti-online-byrzi

При кредитите от небанкови институции е точно обратното. За да кандидатстваме, са необходими малко на брой документи. Някои фирми биха могли да ни отпуснат заем и само срещу лична карта. Процесът на разглеждане на заявлението и одобрението е много кратък. В повечето случаи дори до 1 час. За кандидатстване за кредити от небанкови институции, не е необходимо да обикаляме различни офиси. Всичко може да стане изцяло онлайн.

Кредити от небанкови институции до заплата

Предлагат се различни видове заеми от небанкови институции. Добре познат е заемът до заплата. Характерното при него е, че се отпуска за срок от 1 месец. Сумите, за които може да се кандидатства са малки. Одобрението става бързо. Именно за това този вид кредити е много популярен и предпочитан.

За какво да внимаваме при кредити от небанкови институции?

Преди да кандидатстваме е добре да се запознаем с всички специфики на кредита и с нашите възможности. Много е важно да внасяме в посочения срок своите вноски, тъй като при пресрочване има голямо оскъпяване.

За колкото по-малък срок вземем кредит, толкова по-евтин ще бъде той за нас. При заемите от небанкови институции не е желателно да взимаме кредит за много дълъг период, защото тогава сумата, която трябва да върнем е значително по-голяма.

Обобщение

Добре е да се обърнем към небанкови институции, когато ни трябва не особено голяма сума пари (до 5000 лева), чиито вноски можем да внасяме в посочените срокове без да ги пресрочваме. При заем от такъв тип институции си спестяваме ходене до офиси и представяне на множество документи.

Ако желаете да разгледате кредити от различни небанкови институции, можете да го направите в нашия сайт.

Кандидатстване за кредит сега

krediti-online-byrzi