Кредити за пенсионери по болест

Има ли специални кредити за пенсионери по болест?

krediti-online-bg

В България кредити за пенсионери по болест биха могли да бъдат отпуснати както от банки, така и от небанкови компании за заеми. Всяка от тях предлага различни условия, лихвени проценти и такси. Ако прибягвате до кредит е добре да направите сравнение на условята, които Ви предлагат различните банкови и небанкови институции.

 

Къде да открием кредит за пенсионери по болест?

Кредитите за пенсионери по болест спадат към група „Кредити за пенсионери”. В повечето случаи изискванията не са толкова големи и няма минимална възраст за кандидатстване. В някои компании, обаче, има максимална такава. Най-често кредитоискателя не трябва да е над 75 години.

Виж кредитните оферти в момента

krediti-online-byrzi

Банки, които предлагат кредити за пенсионери по болест

Една от банките, която предлага такъв заем, е ДСК. При нея няма възрастово ограничение. Не е необходимо да се посочи ясна цел за кредита. Това означава, че можете да похарчите изтеглените пари, за каквото пожелаете. Можете да избирате между равни и намаляващи вноски.

Друга банка, предоставяща кредит за пенсионери, е Централна Кооперативна Банка. Можете да кандидатствате за сума до 20 000 лева за максимален срок от 7 години.

Райфайзен БАНК също предлага заем за пенсионери по болест. Минималната сума, която можете да изтеглите е 1000 лева, а максималната – 30 000 лв. При желание за по-високи суми се проверява индивидуалния профил на кредитоискателя.

При кандидатстване за кредит за пенсионери от Експресбанк има възрастово ограничение до 75 лв. Можете да избирате суми между 500 и 7 500 лв.

Други банки, които предоставят кредити за пенсионери по болест, са ОББ, iBank, Уникредит Булбанк и други.

Повече информация можете да откриете в официалните сайтове на съответните институции.

Бързи кредити за пенсионери по болест

Бързи заеми за пенсионери по болест се предлагат от много компании. Сред тях са CashCredit, CityCash, Ferratum и други.

При тях можете да кандидатствате за малки суми изцяло онлайн.

krediti-online-byrzi