Документи за кредит

Необходими документи за кредит

krediti-online-bgЗаемът от кредитна компания е потребителска алтернатива на паричните заеми от банки, чието получаване, дори и за човек, който има постоянна работа и добра кредитна история, не е проста задача. Съществуват няколко необходими документи за кредит, които са основни. Всяка кредитна компания има свои политики и условия и може да изиска и допълнителни документи. Те ще бъдат посочени в нейния официален сайт в Интернет.

 

Условия и документи за кандидатстване за кредит

Ако искаме да получим заем, ние най-общо трябва да отговаряме на някои условия:

– Да отговаряме на определени възрастови критерии (ще ги открием на уебсайта на конкретния заемодател). Най-често, ние трябва да сме навършили 18г., но някои кредитори изискват да сме навършили 21 или 24 години.

– Да имаме банкова сметка и активен телефонен номер.

– Да имаме българско гражданство.

– Да имаме лична карта.

krediti-online-byrzi

Кандидатстване за заем от небанкова институция

Интересното е, че заемите от небанкови дружества също са насочени към задлъжнели лица и лица с лошо ЦКР, което означава, че можем да получим кредит, дори ако имаме отрицателна кредитна история и името ни фигурира  в базата данни на длъжниците на БНБ. Все пак, имайте предвид, че имаме най-добри шансове за заем, в края на краищата, ако погасяваме задълженията си редовно и навреме.

Ако, от друга страна, останем безработни, нямаме дългове и можем да се похвалим с добра кредитна история (името ни не фигурира в ЦКР с неблагоприятни данни за просрочия и непогасявани кредити), тогава кредита, от който се нуждаем в труден за нас финансов момент, може бързо да достигне до нашата сметка. Така можем лесно да получим желаната сума, която посочваме във заявлението ни за кредит.

Защо бързият кредит е решение, което си струва да се използва?

На първо място, подаденото от нас заявление се разглежда в рамките на няколко минути и одобрението ни се съобщава непосредствено след това. Второ, целият процес на кандидатстване за заем е онлайн, за да можем да получим необходимите пари, без дори да напускаме дома си. Трето, можем да кандидатстваме за определена сума, дори ако сме с кредитна задлъжнялост или безработни. И накрая, ако ни се предостави бърз заем, ще получим парите си почти веднага. В допълнение, онлайн кредитите са с минимални формалности, това значително намалява времето и улеснява цялата процедура.

dokumenti-za-kredit