Видове кредитни карти

Какви видове кредитни карти се издават?

Искате конкретен вид кредитна карта и се интересувате за възможностите за издаване? Банките у нас предлагат MasterCard и VISA. Всяка една от тези карти има конкретни видове, които в различните банки може да имат различни наименования.

Вижте най-изгодните кредитни карти

Основните подразделения са MasterCard Standard, MasterCard Gold, MasterCard Platinum и VISA Classic, VISA  Gold, VISA Platinum. Условията при различния клас карти са различни. Различията се изразяват в трансакционните лимитите за ползване на суми – дневен лимит, седмичен и месечен. Колкото класът на картата е по-висок, толкова и лимитът на разположение е по-голям. Имайте предвид, обаче че тази услуга се получава на съответната цена. Таксите също са различни и зависят от класа на картата.

Ако еднократно Ви е нужен по-висок трансакционен лимит по-добрият вариант е да потърсите от банката увеличение на дневния или седмичния лимит, след което лимитите да се върнат към стандартните. Така си спестявате много разходи. Но, ако по принцип са Ви необходими по-високи лимити, тогава разгледайте възможностите за по-високият клас карти.

Подай запитване

 

Друга разлика е и във възможността за одобрение на по-високи кредитни лимити. При най-високият клас карти кредитният лимит може да бъде до 100 000 лв., разбира се, ако доходът го позволява. Изискванията за доказване на доход, задлъжнялост и кредитна история са валидни и в този случай. Разглеждат се и ако кредитоискателят отговаря на условия ще бъде одобрен по-висок кредитен лимит.

Различията в картите не са само по отношение на лимитите. Високият клас предоставя и други възможности и допълнителни екстри. Такива например са:

  • Преференциални достъпи до салони на летища;
  • Специални оферти за пътуване, екскурзии и други;
  • Отстъпки при пазаруване в определени търговски обекти и много други.
Виж сравнение

Видове международни кредитни карти

Издаваните кредитни карти от банките са международни. Може да ги ползвате в страна и чужбина. Важно е да сте запознати с дължимите такси при разплащане и теглене в чужбина, тъй като има разлика в таксуването при ползване на средства от картата в страна и в чужбина. Ако картата Ви е необходима във връзка с пътуване в чужбина, то може да разгледате условията на банките и да изберете най-изгодната оферта. Лесно сравнение на параметрите може да направите в кредитния ни портал.

 

Най-изгодните кредитни карти

Вземи за минути