Плащане на битови сметки с кредитна карта

Как се плащат битови сметки с кредитна карта?

Какви са възможностите за плащане на сметките за ток, вода и телефон чрез кредитната карта? За да сте сигурни какви са опциите на кредитната карта и какви са дължимите такси при ползването й най-добре е да се информирате от институцията издала картата.

Битовите сметки могат да бъдат платени по няколко начина – чрез онлайн банкиране, чрез дебитна или кредитна карта на ПОС или на банкомат. Може да заплатите по желан от Вас начин в зависимост от това кой е най-удобният метод.

Вижте най-изгодните кредитни карти

Може да заплатите на ПОС терминал на място в офис. При плащане на ПОС терминал не дължите такса. Плащането може да се направи и на банкомат. Имайте предвид, че ако изтеглите пари на банкомат и заплатите в брой сметките, то ще заплатите такса за теглене от кредитна карта и на сумата ще бъде начислена лихва. Най-добрият вариант е да ползвате картата за плащане на ПОС терминал – не дължите такса и не плащате лихва, ако върнете сумата в рамките на гратисния период.

Все пак потърсете точна информация от банката дали не се начислява такса за битови сметки, тъй като при някой банки е възможно да има такса за подобни плащания. Тези такси не са високи – от порядъка на 0,30 BGN до 0,50 BGN, но все пак е добре да знаете, ако трябва да заплатите такса.

Заяви кредитна карта онлайн

 

Мога ли да си платя тока с кредитна карта?

Независимо от вида на плащането – за ток, вода, телефон, то може да се извърши с кредитна карта. След като разплатите сметките трябва да спазите срока за погасяване на ползваните суми, за да не излезе картата в просрочие и да дължите допълнителни лихви.

Кредитната карта може да бъде използвана за различни разплащания – на битови сметки, в търговски обекти, в интернет. Ако управлявате добре транзакциите няма да плащате лихви и такси и ще ползвате средствата така да се каже безплатно.

 

Избери най-изгодната оферта

Вземи лесно и бързо