Пазаруване с кредитна карта

Как се заплащат стоки и услуги с кредитна карта?

Как рационално да използвате кредитната си карта? Най-добрият вариант е да ползвате кредитната карта за пазаруване. Независимо дали заплащате стоки и услуги в търговски обекти или в интернет най-ефективно е да плащате с картата.

Ако не сте ползвали кредитна карта до момента, то заявете малък кредитен лимит, за да се убедите във функционалността и предимствата при пазаруване с кредитна карта. Не мислете, че притежаването на кредитна карта е скъпо удоволствие. Точно обратното, ако може да контролирате плащанията, то кредитната карта може да Ви бъде изцяло безплатна. Как става това?

Вижте най-изгодните кредитни карти

Разгледайте условията, при които банките предлагат кредитни карти. Много бързо това може да направите в кредитния ни портал. Ще видите изискванията и ценовите параметри, при които се предлагат от всички банки. Изберете оферта за издаване на карта без такса. Има редица промоционални кампании, в които картите се издават без да се дължи такса за издаване. Другото важно условие, което трябва да сравните е гратисния период по картата. Насочете се към оферта с най-дълъг гратис. Лихвата, при която се издават картите не е от голямо значение.

Подай запитване

 

След като получите кредитна карта и я ползвате само за плащане, без да теглите пари от банкомат или на ПОС няма да дължите такса. Когато се разплащате с картата не се начислява такса от банката. Ако в рамките на предварително определения гратисен период върнете изразходваната сума няма да Ви бъде начислена и лихва. За плащания с картата и погасяване в гратиса не се заплаща лихва. По този начин картата ще Ви излезе напълно безплатно – издадена без такса, пазаруване с нея и връщане на дължимото в гратисния период. На практика ще ползвате кредитен лимит безплатно.

Сравни и заяви кредитна карта

Пазаруване с чужда кредитна карта

В търговски обекти е невъзможно да заплащате с чужда кредитна карта. Задължение на продавача е когато плащането е с кредитна карта да изиска лична карта на картодържателя и да установи самоличността. Когато се плаща с дебитна карта не е задължителна идентификация на самоличността, но при кредитните карти е задължително.

В интернет бихте могли да ползвате картата на друг, но само при условие, че Ви е предоставил данните, тъй като освен номера на картата се изисква кода на гърба на картата и код изпратен на телефона на картодържателя. Без тази информация няма да може да направите плащане онлайн с кредитна карта.

За да не попадате в рискови ситуации най-добрият вариант е да си заявите кредитна карта. Определете по-нисък лимит и в случай, че Ви е необходим по-висок във времето, то може да бъде вдигнат, ако отговаряте на всички условия.

 

Най-изгодните оферти

Избери кредитна карта