Каква кредитна карта да избера?

Най-изгодна кредитна карта

Необходима Ви е карта и търсите най-изгодна възможност? За да сте сигурни, че ще изберете най-изгодната оферта трябва да разгледате условията на банките. Също така е важно да знаете и на какви изисквания трябва да отговаряте, за да Ви бъде отпуснат кредитен лимит при обявените условия. Най-лесният начин е да направите сравнение на предложенията в сайта ни.

Независимо от вида на картата MasterCard или VISA условията по кредитния лимит са еднакви освен, ако конкретната банка не промотира конкретна карта в определени моменти. За Вас са важни условията, които се предлагат. Важно е да знаете каква е таксата за издаване, годишна такса за обслужване, лихвен процент, гратисен период, такси при теглене и плащане с картата. На тази база трябва да направите и сравнението.

Сравни и заяви кредитна карта

От съществено значение е как ще използвате картата. Ако Ви е необходимо да ползвате картата за теглене на банкомат, то със сигурност ще Ви излезе доста скъпо, тъй като таксите за теглене в брой са високи. В случай, че единствено плащате с картата няма да дължите такса на банката за плащането. Така, че много е важна целта, за която Ви е нужна картата.

Най-изгодната карта е тази, която ще Ви бъде издадена без такса. Ако се възползвате от промоционална оферта е възможно да нямате и годишни такси за следващите години на ползване. Друг важен детайл е гратиса по картата. Колкото е по-голям, толкова по-добре за Вас. През гратиса, ако върнете всички изразходвани суми на ПОС или в интернет няма да заплащате лихва. Ето защо, най-важно при разглеждане на офертите са годишните такси и гратисният период.

Кандидатствай тук

 

Каква е разликата между дебитна и кредитна карта?

С дебитна карта ползвате собствените си средства по сметката, към която е картата. Кредитната карта е обвързана с кредит под формата на лимит по картова сметка. С други думи това е вид кредит, който може да се ползва чрез карта.

Вижте най-изгодните кредитни карти

По дебитната карта ползвате сумите, които сте получили по сметката си. При кредитната карта ползвате суми до лимита одобрен от банката. Лимитът се определя на база на чистата сума на работната заплата. Банката отпуска лимити между 2 и 4 работни заплати, като може да го редуцира индивидуално спрямо рисковия профил на клиента. Ако определеният лимит не Ви устройва, то може да заявите по-висок, но трябва да отговорите на поставените условия от банката. За по-висок лимит може да бъде поставено условие за поръчител или друго обезпечение. Подобни условия може да Ви затруднят и съответно не би било изгодно ползването на кредитна карта.

За да сте сигурни в избора си направете предварителна консултация и обсъдете възможностите за издаване на кредитна карта.

 

Най-изгодните оферти

Избери кредитна карта