Рефинансиране на кредит от друга банка

Кой е най-изгодният начин за рефинансиране на кредит от друга банка?

Ако сте достигнали до момент, в който искате да рефинансирате експозицията си в друга банка, то остава само да изберете конкретната банка. Как да изберете точната оферта и банка, която ще отговори на искането Ви и в същото време да се постигне значителен ефект по отношение на разходите по кредита?

За да се спрете на конкретна финансова институция трябва да направите проучване на условията, при които банките рефинансират кредити. Често пъти имат промоционални периоди насочени именно към рефинансиране на кредити. Може да се възползвате от подобни кампании, тъй като има доста привлекателни и изгодни оферти.

Избери кредит

Не бързайте да се „хващате“ на офертата с най-ниска лихва. Това, че се промотира лихвата и че като стойност е значително ниска не означава, че точно това е най-изгодното предложение. Задължително проверете годишния процент на разходите (ГПР) и общото оскъпяване в края на срока на кредита. Разгледайте цялостните оферти като обърнете внимание на застраховките, месечните такси по сметките, съпътстващите продукти, които трябва да ползвате. Така направената калкулация ще Ви покаже реалните разходи, които ще имате по кредита. На базата на тази информация ще се определи дали офертата е изгодна и струва ли си да правите рефинансиране от друга банка.

Това е трудоемък процес и изисква време, тъй като ако не са прецизно изчислени разходите рефинансирането не само, че няма да доведе до желан резултат, но и ще Ви излезе скъпо. В този процес ще Ви помогнем ние като Ви консултираме напълно безплатно. Ще Ви дадем пълна информация за условията на банките за рефинансиране, ще направим съответните изчисления и ще Ви представим най-изгодната оферта.

 

Заяви заем

 

Рефинансиране на ипотечен кредит от друга банка

При рефинансиране на ипотечен кредит са валидни същите правила описани по-горе. Като при ипотечните кредити освен оскъпяването е добре да проучите и кои банки финансират разходите по ипотеката или поемат ли част от тези разходи. В отделни промоционални кампании се предлагат варианти за поемане частично на нотариалните такси. Обикновено се фиксира определена сума, която ще заплати банката.

Подай запитване

Нотариалните и държавни такси трябва задължително да ги предвидите, тъй като не са никак малък разход и трябва да може да го осигурите. Също така като го прибавите към общите разходи по рефинансирането ще видите какъв ще ефектът в парично изражение.

Рефинансирането на ипотечни кредити отнема по-дълго време, тъй като се учредява ипотека и след усвояване и превеждане на средствата на рефинансираната банка следва и процес по заличаване на първата ипотека. Всичко това може да отнеме месец от самото одобрение на кредита. През това време не бива да допускате закъснения по кредита, който ще рефинансирате.

По всички въпроси свързани с рефинансирането и получаване на най-добра оферта може да се доверите на нас. Ние ще Ви помогнем да реализирате целта си при най-изгодни условия. Подайте запитване и ще се свържем с Вас, за да обсъдим намеренията Ви.

 

Най-изгодните заеми

Спести време, нерви и пари