Рефинансиране на кредити без поръчители и без доходи

Как се рефинансира кредит без поръчител и без доход?

Как може да рефинансирате кредита си, ако не може да докажете доходите си? Често пъти човек е изправен пред подобни затруднения. Имате ипотечен кредит, който към момента е с неизгодни условия и естественият начин е да потърсите вариант за по-добри условия.

Подай запитване

Какво да предприемете, за да рефинансирате кредита си?

  • Обърнете се към обслужващата Ви банка – потърсете информация и възможност как може да бъдат подобрени условията по ипотечния кредит. Като клиент на банката би следвало да Ви предложат вариант за получаване на по-изгодни от действащите условия;
  • Потърсете оферти от други банки – ако не получите удовлетворяващо предложение от банката, в която е кредита Ви, то може да се обърнете към други банки за оферти за рефинансиране.

Твърде вероятно е да получите много по-добри предложения от другите банки. Това е така, тъй като всяка банка цели привличане на нови клиенти. Ако през периода на обслужване на кредита не сте допускали закъснения, то е възможно да Ви предложат атрактивни ценови условия.

Избери заем тук

 

Може ли да рефинансирам кредита без доказване на доходи?

Всяка една банка се интересува от доходите. Има банки, които са по-либерални и приемат доходи от наеми, по граждански договори, хонорари, пенсия и други стига да са достатъчни, за да докажете добра кредитоспособност. Въпреки, че предоставяте обезпечение, банките на първо място се интересуват от дохода.

Ако към момента, когато сте теглили кредит сте имали добри доказуеми доходи, но в момента не може да ги докажете, то по-добрият вариант е да потърсите вариант за предоговаряне на условията в текущата банка. Трудно бихте могли да договорите рефинансиране с друга банка.

Друг вариант е да се обърнете към фирмите за бързи кредити, които не обследват доходите. Но, ако целта на рефинансирането е единствено постигане на по-добри ценови условия, то в тези фирми няма да успеете да договорите подходящи параметри. Друг е въпросът, ако желаете с рефинансирането да получите и допълнителни средства.

Кандидатствай сега

Допуска ли се рефинансиране без изискване за поръчител?

По принцип по ипотечните кредити не се изисква поръчител, освен ако:

  • Кредитът е с доходи от чужбина – банките, предоставящи този вид кредити задължително изискват поръчител живеещ и работещ в страната;
  • Поставено е допълнително условие при одобрение на кредита да бъде представен поръчител – по една или друга причина одобряващият орган на банката може да постави подобно условие с цел намаляване на риска.

Вижте най-изгодните кредити

Ако по една от двете причини е изискан поръчител, то твърде вероятно е и рефинансиращата банка да постави условие за поръчител. Когато става въпрос за доходи от чужбина поръчителството е задължително. Когато, обаче е поставено като допълнително условие ще трябва да се разгледат причините, поради които е изискан поръчител. Ако вече не е налице този риск, то новата банка не е задължително да изиска от Вас поръчител.

Каквато и стъпка да предприемете бъдете изключително внимателни. При рефинансиране трябва да разгледате подробно условията, при които се обслужва кредита в момента и какви ще са новите условия. Направете сравнение и калкулирайте всички допълнителни нотариални разходи. Когато се убедите, че може да постигнете значителен финансов ефект, то може да предприемете и действия за смяна на банката. Обмислете добре предложенията на банките и задължително се консултирайте с кредитен консултант. Вижте всички оферти за рефинансиране в сайта ни и отправете запитване за безплатна консултация. Ще обсъдим всички възможности и ще Ви помогнем в избора на най-добра оферта и условия.

 

Най-изгодните заеми

Избери кредит с 1 клик