Рефинансиране на ипотечен кредит – калкулатор

 

Използване на калкулатор за рефинансиране на кредит

Имате намерение да рефинансирате ипотечния си кредит? Преди да предприемете стъпки в тази посока трябва да сте сигурни в това какъв ефект може да постигнете и заслужава ли си влагането на допълнителни разходи? Как може да направите конкретни изчисления? Вариантите са два:

  • Ползване на калкулатор за рефинансиране на кредит – в интернет ще попаднете на различни варианти за изчисляване на вноски по кредит. Преди да изберете кой да ползвате се убедете, че съдържа в себе си всички разходи, които се правят при рефинансиране. Трябва да фигурират всички такси – по отпускане на новия кредит и закриване на действащия; застраховки; нотариални и държавни такси; разходи за поддържка на всички допълнителни продукти, които ще ползвате, както и закриване на сметките в предишната банка.
  • Заявете безплатна консултация и съдействие в кредитния ни портал. Ще получите консултация по всички въпроси. Ще направим реално сравнение на всички параметри по кредита и след като имате пълна информация ще може да вземете решение кое предложение да изберете.
Заяви безплатна консултация

 

Рефинансиране – важно да знаете

Рефинансирането е сериозна крачка и трябва да се подходи с голямо внимание към подобно действие. На какво да обърнете съществено внимание:

  • Годишен процент на разходите (ГПР) – във всяка една оферта задължително трябва да фигурира ГПР. Преди да направите сравнение се уверете, че са включени всички разходи, които формират ГПР-то. Честа практика е да се изключват част от разходите, което води да изкривяване, нереална информация и съответно може да доведе до теглене на много по-скъп кредит.
  • Общо оскъпяване – проверете общото оскъпяване като абсолютна сума в края на периода.
  • Обезпечение – трябва да уточните какви са изискванията за обезпечаване на кредита. Задължително условие ли е да бъде предоставен същия имот, който обезпечава в момента кредита или има възможност да се договори обезпечение спрямо остатъчния размер на кредита. Това е много важен въпрос, защото ако кредитът е с по-нисък размер не е нужно да преобезпечавате експозицията и да правите излишни разходи.

Вижте най-изгодните кредити

  • Застраховки – проверете условията и изискванията по отношение на застраховката. Важно е да сте наясно какви са изискванията за застрахователна сума и какви рискове трябва да покрива полицата. Основен въпрос е действащата застрахователна полица може ли да се ползва единствено с представяне на добавък за промяна на ползвателя, т. е. в полза на рефинансиращата банка. Ако полицата съответства на изискванията и на избраната банка, то няма да правите разходи по отношение на застраховката.
  • Пазарна оценка – какви са възможностите за ползване на съществуващата пазарна оценка и нейното актуализиране. Актуализацията може да бъде направена спрямо изискванията на банката и по този начин разходите за Вас ще бъдат по-малки.

Не всичко, което е важно за вземане на решение за рефинансиране може да го видите в калкулатора. За да бъдете спокойни отправете запитване към нас. Ще получите пълно съдействие и безплатна консултация в дългия процес по рефинансиране.  

 

Най-изгодните оферти

Заяви консултация за ипотечен кредит