Преференциални кредити

Какви преференциални кредити се отпускат?

Разглеждайки оферти за кредити ще срещнете много предложения с преференциални условия или поне така ще бъдат рекламирани. Дали са преференциални и в какво се изразява конкретната преференция може да се каже след като се направи пълно сравнение със стандартните условия.

За да сте сигурни, че наистина ще ползвате преференциален кредит трябва да се убедите в това като направите сравнение между няколко банки и офертите им. Сравнението трябва да включва цялостните разходи по кредита, а не само лихвеният процент. Може да бъдат обявени ниски лихви и в същото време кредитът да е достатъчно скъп, за да бъде неизгоден, а не преференциален.

Заяви кредит онлайн

 

Отпускане на преференциални кредити

Обикновено с преференции се ползват определени групи предпочитани от банките:

  • Държавни и общински служители;
  • Определени свободни професии – лекари, адвокати, стоматолози и други;
  • Служители на корпоративни клиенти на банката;
  • Лица, получаващи заплатите си по сметка в конкретната банка и други.

Всяка една банка определя на кои групи служители може да даде определени преференции и какви могат да бъдат. Не за всички преференциите са еднакви. Това е въпрос на решение и политика на съответната банка.

Подай запитване

Преференциални кредити за държавни служители

Най-предпочитана група за кредитиране са държавните служители. Освен, че се дават по-добри ценови условия по кредити, се отпускат и по-големи суми като кредит. Ако обичайно банката отпуска потребителски кредити с таван не повече от 50 000 лв., то за определени държавни служители този таван може да бъде 70 000 или 100 000 лв. Тази разлика е значителна спрямо стандартното потребителско финансиране. Затова казваме, че преференцията е възможно да бъде в различни параметри. Важно е да знаете колко реална е тя.

Вижте най-изгодните кредити

Преференциални кредити за учители

Учителите са другата предпочитана категория за финансиране от банките. Независимо в коя банка се превежда заплатата, ако посетите друга банка, то ще получите преференциални условия. Разбира се, ако изберете другата банка ще трябва да пренасочите и заплатата си, но това не е пречка в случай, че получите много добри условия. Всичко е въпрос на договаряне.

Всяка банка има предпочитана група клиенти и се стреми към тях. Но не бързайте да теглите кредит без да сте проверили условията и в други банки. Може да вземете решение към коя институция да се насочите след като сравните параметрите и се убедите до колко изгодна е избраната оферта.

 

Най-изгодните заеми

Спести време, нерви и пари