Преструктуриране на кредит

Молба за преструктуриране на кредит

krediti-online-bgПонякога изглежда, че няма друг начин да получите парите, от които се нуждаете, освен като ги вземете от банка или от небанкова институция. Някои хора дори не искат да питат семейството, колегите или приятелите си за заем, ако могат да се възползват от съществуващите оферти без особени затруднения. В резултат на това човек може да се окаже с повече от едно кредитни задължения към една и съща или различни кредитни институции.

Преструктуриране на кредит – особености

Ще обясним как можете да кандидатствате за кредит за преструктуриране на задължения и какво да търсите. Този кредитен продукт представлява заем за консолидиране или още за обединяване на задължения. Може да използвате банката или кредитната компания, от която вече сте изтеглили един от заемите си или съвсем различен кредитор.

 

krediti-online-byrzi

Консолидиращ заем – струва ли си да се вземе?

Решението дали да се вземе заем за консолидация, или не, вече е строго индивидуален въпрос. Със сигурност, от една страна, клиентът губи повече пари в дългосрочен план, но има възможност да погасява всички задължения, което може да бъде трудно, ако всичко е било, както преди. Ето защо, банката трябва да обясни всичко предварително на хората, които вече са загубили много средства в плащане на многобройни сметки и се страхуват, че ще забравят нещо по някое време, а по-късно ще имат проблеми.

Вижте най-изгодните кредити

В тази ситуация заемът за консолидация е наистина добро решение, което си струва да се използва. Разбира се, трябва да потърсите най-добрата възможна оферта, за да не плащате излишни средства. Съществува и друга група от хора, която се справя доста добре в изплащането на два или повече кредита. За тях специалистите съветват, че по-скоро е добре да не се възползват от консолидация.

Какво е преструктуриране на кредит?

По една или друга причина в периода на ползване на кредит може да се наложи същият да бъде преструктуриран. Преструктуриране не означава лош кредит. Дори напротив, това е начин кредитът да не стане лош кредит.

Ако имате много задължения, то може да ги преструктурирате като ги обедините в един кредит. Когато погасявате един кредит при всички случай ще плащате по-малко, отколкото ако плащате няколко кредита. Това е вид обединяване на задълженията и се прави с цел намаляване на месечните разходи. Подобно преструктуриране на дългове може да направите като предварително се информирате за условията по кредитите към момента. Разгледайте и сравнете офертите на кредитните компании и се насочете към най-изгодната. Подобно сравнение бързо и лесно може да направите в кредитния ни портал.

Сравни и заяви

Друга причина за преструктуриране на кредит може да бъде затруднение при плащане на месечните вноски. По различни причини е възможно кредитополучателят да попадне в ситуация, в която да не може да обслужва кредита си, тъй като месечната вноска, която до момента е плащал вече не може. В този случай по-добре би било кредитът да се преструктурира, за да се договори погасителен план, при който няма да има затруднения. Вариантите за преструктуриране са различни – може да се постигне отсрочване на вноски, плащане само на лихва, плащане на част от главницата в месечната вноска, разсрочване на кредита и други. Определящо за това какъв погасителен план ще бъде приложен и каква е причината да се стигне до затруднения в плащането на дълга и какви са възможностите за погасяване.

Подай запитване

Изготвяне на молба за преструктуриране на кредит

Независимо каква е причината, ако искате да предприемете стъпки за преструктуриране на дълга, то следва да подадете молба за преструктуриране на кредит. Когато попълвате молбата трябва да бъдете много внимателни. Необходимо е да опишете причините, поради които искате преструктуриране, както и как искате да погасявате кредита. Когато посочвате начина на погасяване бъдете ясни и точни, защото банката или кредитната компания ще се съобрази с искането Ви. Ако не е посочено по начин, по който ще може да се справяте, то няма смисъл от подобно преструктуриране. Ето защо, посочете точно какво очаквате, за да може да връщате кредита без затруднения.

Преструктуриране на ипотечен кредит

Тъй като ипотечният кредит е дългосрочен кредит е вероятно в срока на изплащане да се наложи преструктуриране на дълга. Това е напълно възможно, като трябва да обсъдите вариантите с банката. Освен, че трябва да имате причина за подобно искане, трябва да сте наясно и при какви месечни вноски ще може да погасявате кредита без да се затруднявате. Имайте предвид, че за преразглеждане и преструктуриране се дължи съответната такса. Тази такса се събира при одобрение на искането, но е възможно да бъде допуснато и да бъде платена разсрочено. Това е важен детайл, тъй като ако не сте го обсъдили предварително може да се окаже, че нямате възможност да я платите на момента. Затова, всички детайли са важни, когато договаряте условията.

Заяви консултация

Преструктуриране на лоши кредити

Най-добре би било в момента, в който се затрудните да погасявате кредита да се обърнете към съответната кредитна институция с цел преструктуриране на дълга. По този начин има по-голяма вероятност да се договорите за начин на погасяване, които напълно Ви устройва.


Но, ако все пак сте пропуснали този момент и кредитът вече е лош, то това не означава ситуация без изход. Колкото по-рано реагирате, толкова по-добре за Вас. Може да постигнете различни споразумения с банката при положение, че Вие сте инициатора на искането. Това означава, че искате и ще направите всичко възможно да си върнете дълга. В тези случаи, банките са склонни на известни компромиси. Разбира се, не може да искате невъзможното, но може да постигнете добри условия, които няма да Ви затрудняват и така ще си спестите много главоболия.

 

Избери изгоден кредит

Заяви бързо и лесно с 1 клик

 

 

prestrukturirane-na-kredit