Преструктуриране на кредит

Молба за преструктуриране на кредит

krediti-online-bgПонякога изглежда, че няма друг начин да получите парите, от които се нуждаете, освен като ги вземете от банка или от небанкова институция. Някои хора дори не искат да питат семейството, колегите или приятелите си за заем, ако могат да се възползват от съществуващите оферти без особени затруднения. В резултат на това човек може да се окаже с повече от едно кредитни задължения към един и същи или различни кредитни доставчици.

 

Преструктуриране на кредит – какво представлява?

Ще обясним как можете да кандидатствате за кредит за преструктуриране на задължения и какво да търсите. Този кредитен продукт представлява заем за консолидиране или още за обединяване на задължения. Може да използвате банката или кредитната компания, от която вече сте изтеглили един от заемите си или съвсем различен заемодател.

 

krediti-online-byrzi

Консолидиращ заем – струва ли си да се вземе?

Решението дали да се вземе заем за консолидация, или не, вече е строго индивидуален въпрос. Със сигурност, от една страна, клиентът губи повече пари в дългосрочен план, но има възможност да погасява всички задължения, което може да бъде трудно, ако всичко е било, както преди. Ето защо, банката трябва да обясни всичко предварително на хората, които вече са загубили много средства в плащане на многобройни сметки и се страхуват, че ще забравят нещо по някое време, а по-късно ще имат проблеми, или тези, които имат трудности с плащането на техните вноски.

В тази ситуация заемът за консолидация е наистина добро решение, което си струва да се използва, макар че, разбира се, трябва да потърсите най-добрата възможна оферта, за да не плащате излишни средства. Съществува и друга група от хора, която се справя доста добре в изплащането на два или повече кредита. За тях специалистите съветват, че по-скоро е добре да не се възползват от консолидация.

Има възможност да се обърнете към за професионален съвет към независим кредитен консултант, който най-добре ще прецени кое е най-добре за вас. Дори и да ви удържи такса, тя ще ви се компенсира многократно в бъдеще.

prestrukturirane-na-kredit