Потребителски кредити за пенсионери

Кредити за пенсионери

Необходим Ви е потребителски кредит, но сте пенсионер? Как може да изтеглите кредита? Това, че сте пенсионер не е пречка да изтеглите потребителски заем. Дори напротив, има специално разработени кредитни продукти насочени към пенсионерите. Все пак пенсията е един постоянен доход, от който ще се погасява кредита. Затова няма пречка да изтеглите желания кредит. Разбира се, трябва да бъдат съобразени някои особености свързани с изискванията на кредитните компании към тази група кредитополучатели.

Избери кредит

Какво е необходимо, за да изтеглите потребителски кредит за пенсионери?

Добре е да съобразите изискванията на кредитните институции, за да не си изгубите времето в търсене на оферти и подаване на документи, а след това кредитът да бъде отказан. Едно предварително сериозно проучване на условията ще Ви спести много време и разправии.

 

За да сте сигурни, че ще получите потребителски кредит е важно да:

  • Имате „чиста“ кредитна история – ползвани и погасени кредити без допускани просрочия;
  • Получавате пенсията си по банков път в банката, от която ще ползвате кредита;
  • Размерът на пенсията да бъде достатъчен, за да бъде одобрена исканата сума – банката прави анализ на кредитоспособността;

Вижте най-изгодните кредити

Това, че сте пенсионер и пенсията ще се превежда в конкретната банка не е достатъчно условие. Трябва да се докаже способността за връщане на кредита, което е важно условие, за да бъде отпуснат. Всяка кредитна компания определя сумата на кредита по различен начин. Част от банките фиксират размер на кредит не повече от 5 пъти размера на пенсията, при други тази сума може да бъде по-малка. Ето защо, това изискване трябва да се съобрази, защото възможният размер кредит може да не Ви бъде достатъчен и да не може да изпълните целта, за която Ви трябват средствата.

Всъщност детайлите са много и не са за подценяване. За да бъдете спокойни, че кандидатствате в точната кредитна компания спрямо Вашите искания, подайте запитване в сайта ни. Може предварително да разгледате условията и да заявите кредит онлайн. По този начин няма да изгубите времето си и ще получите желаната сума.

Кандидатствай тук

Кредит за пенсионери – документи

Процесът по отпускане на пенсионерски кредит не е обременен с документи. Представяте личната си карта и удостоверявате пенсията си. Ако получавате пенсията по банков път независимо в коя банка, представяте извлечение от сметката без да е необходимо да я доказвате с документ от НОИ. В случай, че я получавате в брой тогава ще е необходимо да представите удостоверение от НОИ.

Въпреки, че сте пенсионер, но работите, то допълнителните доходи ще трябва да ги докажете. Това е необходимо само, ако размерът на пенсията няма да бъде достатъчен, за да получите исканата сума.

Ценовите условия по потребителските кредити са много различни. Разгледайте внимателно възможностите и изберете оферта. Сравнението може да направите в сайта ни лесно и удобно. Заявете консултация с нас и ще получите отговор на всички въпроси.

 

Най-изгодните заеми

Вземи кредит за минути