Покупка на имот с ипотека

Покупка на имот с ипотека

Закупуване на имот с ипотека

Избрали сте жилище, но се оказва, че има действаща ипотека и пред Вас стои въпросът как може да го придобиете с кредит? Това, че върху имота има ипотека не е пречка да бъде закупен с кредит. Банките следват определени процедури и правила, когато става въпрос за наличие на тежест върху имот предмет на ипотеката.

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Заяви безплатна консултация и съдействие

Предварително уточнете с продавача основните въпроси по отношение на действащата ипотека. Потърсете информация за:

  • в полза на коя банка е учредена ипотеката;
  • с каква цел е ипотекиран имотът;
  • има ли действащ кредит или кредитът е погасен, но ипотеката не е заличена;
  • ако има действащ кредит, то с какъв статус е – погасява ли се редовно;

Вижте най-изгодните кредити

След като уточните всички тези въпроси, следва да ги коментирате и с банката, която сте избрали да Ви финансира. Съответно тя така ще структурира сделката, че да може да придобиете имота и ипотеката да бъде вдигната. Може да се каже, че придобивайки такъв имот с банков кредит може да бъдете абсолютно спокойни по отношение на имота, тъй като банката трябва да бъде единствен заложен кредитор и този въпрос ще бъде решен във Ваша полза.

Подай запитване

Процедурата при покупка на имот с ипотека е малко по-дълга, тъй като е обвързана със заличаване на действаща ипотека. След като ипотечният кредит е отпуснат и сте подписали договора за кредит, то следва да се впише ипотека, която ще е поредна и банката е информирана за това. Едновременно с този процес, продавачът на имота трябва да осигури от банката, в чиято полза е ипотеката писмо ангажимент. В това писмо банката се ангажира да вдигне ипотеката при осигуряване на конкретната сума по сметка на нейния кредитополучател. След като сумата постъпи и банката погаси кредита, ще пристъпи към вдигане на ипотеката.

По всички въпроси за придобиване на имот с ипотека и за да бъдете напълно спокойни ние ще Ви консултираме безплатно. Отправете запитване в сайта ни и ще Ви съдействаме, както за договаряне на условия за ипотечен кредит, така и по отношение на всички въпроси свързани с ипотеката на имота.

Заяви безплатна консултация

Покупка на имот с ипотека и възбрани

Независимо дали говорим за покупка на имот с учредена договорна или законна ипотека процеса по отпускане на кредита и придобиване на имота е идентична. Когато, обаче говорим за наличие на възбрани, тогава трябва да сте изключително внимателни. Още в първоначалните разговори трябва да обсъдите възможността за финансиране, ако има възбрана върху имота. Трябва да имате и повече информация относно възбраната, за да може банката да е наясно за какъв казус става въпрос. Подобни сделки са специфични и трудоемки, а също така са възможни да възникнат и допълнителни рискове. Така, че обмислете много добре подобна покупка. Не предприемайте каквито и да стъпки в посока подписване на предварителен договор, докато не се изясни възможността за придобиване, което да не носи риск за Вас като купувач.

За да не предприемате излишни рискове, отправете запитване в сайта ни. Ние ще Ви съдействаме в целия процес по договаряне на условия и получаване на най-изгодния ипотечен кредит.

Спести време, нерви и пари

Виж повече и заяви онлайн. 100% безплатно!