Покупка на жилище „на зелено“

Покупка на жилище "на зелено“

Какво трябва да знаем при покупка на жилище „на зелено“?

Покупката на жилище е желана инвестиция за всеки човек. Когато става въпрос за жилище, то винаги се търси определена сигурност при покупката му. Често пъти, обаче обстоятелствата налагат да се насочим към имот „на зелено“. Може дълго време да търсите жилище и да не попадате на подходящото и единствените възможности да са за покупка „на зелено“. Това разбира се, не трябва да се разглежда като недостатък. Просто трябва да бъдете изключително внимателни, предприемайки подобна стъпка.

Най-добрите оферти с 1 клик

Сравнение на оферти и безплатни консултации

  1. Проучете фирмата инвеститор – потърсете информация в търговския регистър и в интернет. Вижте завършени други обекти от същия инвеститор.
  2. Проверете имота – има ли тежести върху земята. Такава справка може да се направи в имотния регистър, ако продавача не Ви предостави тази информация.
  3. Договаряне на цена на имота – договорете вариант с плащане на най-голямата част от продажната цена на възможно най-късен етап от строителството, за да имате някаква защита. Би било добре най-голямото плащане да е на Акт 16, въпреки че в повечето случаи е неприложимо. Все пак, опитайте да договорите условия изгодни и за двете страни.
  4. Изповядване на сделката – трябва да имате ясна представа на кой етап се извършва и какви рискове има за Вас.
  5. Удостоверение за ползване – поискайте ясни срокове кога се очаква сградата да получи Акт 16. Това е изключително важен въпрос.
  6. Сключване на договор с продавача – огледайте всички клаузи и поискайте промяна на неприемливите за Вас. Обърнете внимание и на неустойките по договора, освен по отношение на неустойки, които ще има продавачът към Вас, то поставете и Вашите искания, така че да бъдете максимално защитени.

Бъдете особено внимателни в преговорите за покупка „на зелено“. Не прибързвайте, а проучете добре възможностите.

По всички въпроси за покупка на жилище „на зелено“ заявете консултация в нашия сайт. Ще Ви помогнем да намерите правилното решение и изгодна оферта за финансиране.

 

Подай запитване

Документи при покупка на жилище „на зелено“

Документи за дохода – необходимо е да подготвите всички документи свързани с доказване на доходите – трудов договор и служебна бележка за дохода от работодателя или друг документ удостоверяващ дохода. Също така, ако получавате допълнителен доход, също трябва да го докажете.

Удостоверение за липса на задължения – удостоверение по чл. 87, което се издава от НАП.

Удостоверение за семейно положение – не се изисква във всички случаи. Ако имате граждански брак, то се представя удостоверението за граждански брак.

Вижте най-изгодните кредити

Документи за имота – разрешение за строеж и всички строителни книжа от строителя. Строителите са запознати с изискванията на банките и по принцип имат готовност да предоставят комплект документи.

В процеса на одобрение на заема, банката може да потърси и други допълнителни документи.

По всички въпроси свързани с тегленето на ипотечен кредит ние ще Ви бъдем изключително полезни. Ще отговорим на всичките Ви въпроси, ще обърнем внимание на детайлите и рисковете, които крие покупката „на зелено“ и ще Ви помогнем да договорите най-добрите условия за кредит.

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Заяви безплатна консултация и съдействие