Одобрение за кредит за колко време?

Одобрение за кредит

Ще кандидатствате за кредит и Ви е нужна информация колко дни ще отнеме одобрението на кредита, за да предвидите ангажиментите си? Времето за одобрение зависи от вида на кредита, с какви документи разполагате, както и от анализа на предоставените данни. Ако сте подготвили целия комплект от първоначално изискани документи, то си спестявате размотаване и удължаване на срока за разглеждане, което рефлектира и в по-дълъг срок за одобрение.

Вижте най-изгодните кредити

Често пъти се случва, че в процеса на разглеждане на искането възникват въпроси и се поражда необходимостта и от допълнителни документи. Не всичко може да бъде предвидено на първоначалния етап, когато подавате искането за кредит. Това ще доведе до забавяне, тъй като ще Ви е нужно технологично време да набавите поисканите документи, след което искането да бъде разгледано окончателно.

Съветът ни е да се опитате да уточните всички въпроси и възможни варианти още в самото начало, за да си спестите разкарване и загуба на време. Ако в искането Ви има детайл, който Ви притеснява най-добрият вариант е да го обсъдите предварително, а не да изчакате да бъдат разгледани документите. Направете заявка за безплатна кредитна консултация в сайта ни и ние ще Ви съдействаме да бъдат уточнени всички подробности по искането, като ще спестите много нерви, разходи и време.

 

Подай запитване

 

Срок за одобрение на кредит

Обичайните срокове за одобрение са не повече от 3 дни от изпращане на предложението за разглеждане. Това означава, че кредитният експерт има на разположение за обработка на данните 3 дни. Това е времето, в което трябва да се изготвят основните справки, да се анализират данните и да се представи искането под формата на предложение за одобрение.

След като бъде изпратена преписката за разглеждане, започва да тече срок от максимум 3 дни за одобрение. Всяка една кредитна институция се стреми този срок да бъде максимално кратък, за да не се губи време и да се пристъпи към усвояване на кредита.

Вземи кредит

За колко време одобрява кредит?

  • Бързите кредити се одобряват до минути. Независимо дали кандидатствате в банка или фирма за бързи кредити. При кредитите, при които не се разглежда кредитната история, одобрението е възможно веднага.
  • Потребителските кредити също може да бъдат одобрение в рамките на няколко часа. Условието да се случи това е, ако кредитоискателят отговаря на определена рамка. Кредитната компания е структурирала определени изисквания и в случай, че профилът на клиента е подходящ одобрението е възможно много бързо. Не всички случаи, обаче са такива. Така, че като обобщение може да кажем, че са необходими поне 2 дни да бъде даден отговор. Като тези 2 дни може да бъдат увеличени, ако е необходимо да се прави изключение от правилата или са нужни и други документи, за да бъде взето решение по кредита.
  • При ипотечните кредити ситуацията е идентична. При тях се изискват повече документи, включително и за имота. Напълно възможно е кредитоискателят да разполага с всичко необходимо и тогава банката отново може да се вмести в 3-дневен срок. Това не е често срещано, тъй като обикновено по имота има необходимост от набавяне на конкретни допълнителни документи. Оптималният срок за одобрение на ипотечен кредит е не повече от 5 дни.

Това са само сроковете необходими за самото решение. Трябва да предвидите срок за окомплектоване на документи и изготвяне на предложение, както и времето необходимо за изготвяне на договор за кредит и всички съпътстващи документи. Така ще имате ясна представа колко време след подаване на искането ще може да ползвате парите.

Заявете безплатна консултация и ще обсъдим всички възможности за получаване на кредит. Ще Ви помогнем да намерите най-удачното решение спрямо искането Ви. Така няма да губите излишно време.

 

Заяви най-добрите оферти за теб

Спести си време, нерви и пари