Обединяване на просрочени кредити

Как се обединяват просрочени кредити?

Имате няколко кредита, които са в просрочие и дължите значителна сума към банките? Коя е правилната стъпка, която трябва да предприемете? В подобни ситуации кредитополучателите са доста притеснени и често пъти може да прибегнат до решение, което не е изгодно. Преди да предприемете каквито и да е стъпки трябва да направите проучване на възможностите и да се консултирате с кредитен консултант.

Заяви безплатна консултация

Какви са възможностите за обединяване на просрочени кредити?

Какво следва да направите ще се определи в зависимост от това каква е сумата на просрочието и колко дни кредитите са в просрочие. Ако просрочието е в рамките на до 300-500 лв. и не надвишава 30 дни, то може да се разгледат предложенията за финансиране от банка.

В случай, че просрочието е по-голямо или дните са повече от 30, то следва да се обърнете към фирмите за бързи кредити. Предлагат се кредити при отпускането, на които не се разглежда кредитната история. Разбира се, те са по-скъпи, но пък са добра възможност, ако не намирате друго решение.

Подай запитване

 

Какви са стъпките за обединяване на кредити в просрочие?

  • Разгледайте възможностите, които предлагат банките. Потърсете детайлна информация за условията за кредитиране;
  • Обсъдете с кредитен консултант вариантите за финансиране и договорете ценови параметри по сделката;
  • Направете съответните калкулации на разходите, които ще имате при обединяване на всички кредити;
  • Коментирайте с избраната кредитна компания всички особености по сделката, за да не остане неизяснен детайл, който да провали тегленето на кредита;
  • Уточнете какви са необходимите документи за кандидатстване, както и документи за обезпечението;
  • При подаване на искането задължително трябва да сте набавили и документи удостоверяващи остатъчен дълг и сума на просрочието за всички кредити, които ще обедините;
  • След одобрение, внимателно разгледайте условията и обсъдете, ако има неясни точки. Трябва да сте сигурни, че може да изпълнявате поставените условия;
  • Преди подписване на договора съгласувайте с кредитен консултант;

Вижте най-изгодните кредити

Ако получите одобрение на кредита и приемете условията, при които ще бъде отпуснат, спазвайте всички условия по договора. Не трябва да допускате просрочия, тъй като трудно се излиза повторно от подобна ситуация. Освен това, едно обединяване на просрочени кредити значително е натоварило бюджета Ви. Плащането на лихви за закъснение, за закриване на кредитите и обезпеченията, както и разходите по новия кредит формират значителна сума, която ще платите и не бива да допускате допълнително финансово натоварване като отново допуснете просрочия. Освен това, имайте предвид, че институцията, която е отпуснала кредита ще следи погасяването в срок и ще съблюдава обслужването на кредита.

За да изберете най-добрия вариант за кредитиране подайте запитване в кредитния ни портал. Ще получите оферти от кредитните компании и безплатна професионална консултация, за да може да вземете правилното решение.

 

Избери кредит онлайн

Заяви бързо и лесно