Нотариални такси – ипотека

Нотариални такси – ипотека

Какви са нотариалните такси при ипотека?

Предварително може да се информирате за таксите за вписване на ипотека. След като кредитът е одобрен, наясно сте с параметрите, както и при какви условия ще се учредява ипотека, то може да изчислите и нотариалните такси. Важно е да знаете какъв ще бъде материалният интерес по сделката. Сумата се определя от банката и е необходима, за да може да се направят калкулации на таксите при нотариуса.

Най-изгодните оферти за ипотечни кредити

Сравнение на оферти и безплатни консултации

Калкулатор нотариални такси при ипотека

Лесен вариант е ползването в интернет на калкулатор нотариални такси при ипотека. Обикновено се изчисляват нотариалните такси и такса вписване. Има варианти за изчисление и на местния данък, който трябва да заплатите непосредствено след придобиване на имота. Данъкът е различен процент в зависимост от това в коя община е имота, но трябва да го предвидите като сума, тъй като е в значителен размер.

Заяви безплатна консултация

Друг вариант е да поискате информацията от нотариуса, при който ще се изповядва сделката. Така ще сте напълно сигурни в размера на сумата, която трябва да подсигурите в деня на сделката.

Нотариален калкулатор – ипотека

В зависимост от това какъв вид ипотека се вписва се определя и таксата, която ще заплатите. Има значение дали е договорна или законна. Изчисляване на нотариални такси при ипотека може да направи банката или нотариуса. Така ще бъдете сигурни, че са калкулирани правилните такси, тъй като разликата в таксите при двата вида ипотеки е значителна.

Заявете безплатна консултация в сайта ни и ще обсъдим всички въпроси, за да сте спокойни и да не поемате излишни рискове при ползване на ипотечен кредит.

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Безплатно съдействие от кредитен консултант