Нотариална такса за подновяване на ипотека

Нотариална такса за подновяване на ипотека

Такси при подновяване на ипотека

Какво означава подновяване вписване на ипотека и какви такси се дължат? Всяка вписана ипотека е със срок на действие 10 години. След изтичане на този срок ипотеката не е действаща. Затова банките следят стриктно тези срокове и преди да изтече дадена ипотека предприемат действие за подновяването й.

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Безплатно съдействие от кредитен консултант

Какви са разходите по подновяване на ипотека?

Заплащат се нотариална такса и такса дължима към Агенция по вписванията. Също така, преди подновяване на ипотеката е възможно банката да постави условие за изготвяне на нова пазарна оценка на имота. Нотариалните такси се определят от материалния интерес, а за това какъв е размера на материалния интерес може да Ви даде информация банката. След като сте наясно със сумата може да ползвате калкулатор нотариални такси подновяване на ипотека. Друг вариант е директно да получите информация от банката или от избран от Вас нотариус.

Заяви безплатна консултация

Няма да се изненадате, че всички тези разходи са дължими от кредитополучателя. Ако не желаете да ги заплатите, то банката ще ги начисли към кредита, което като опция не е препоръчително за Вас. Ако Ви се струват големи тези такси, то проучете възможностите да предоговорите кредита. Ако остатъкът е малък, то потърсете възможност за погасяване на ипотечния кредит или рефинансиране.

Вижте най-изгодните кредити

За да имате време да реагирате е добре да следите тези срокове по възможност и Вие. Възможно банката да Ви уведоми в последния момент и така няма да може да разполагате с достатъчно време за евентуално предоговаряне на условията.

Отправете запитване към нас и ще намерим най-доброто решение за Вас. Ще Ви консултираме напълно безплатно.

Най-изгодните ипотечни кредити

Заяви безплатна консултация и съдействие