Лихвени проценти по кредити

Какви са лихвените проценти на банките по кредити?

Ако Ви предстои да теглите кредит е нормално да се интересувате от лихвените нива, при които се отпускат. Добре е да направите сравнение на стойностите, но няма да бъде достатъчно, за да може да вземете правилното решение от коя банка да изтеглите кредита.

Стойността на лихвата сама по себе си не означава почти нищо. Да, това е процентът, който дължите на банката за ползването на отпуснатите средства. Но този процент не Ви дава пълна информация за реалното оскъпяване на кредита.

Сравни и заяви

Какво е важно да знаете за лихвите по кредитите?

Освен размерът на лихвата се информирайте за:

  • Променлива или фиксирана ще бъде лихвата по кредита;
  • Ако ползвате фиксирана лихва, то е важно да знаете за какъв период ще бъде постоянна и кога ще се промени;
  • Какъв е начина на формиране на лихвата в конкретната банка;
  • Какви са прогнозните очаквания за промяна по договорени лихви – това е особено важно за дългосрочните кредити. Трябва да сте наясно с перспективите и какви възможности предлага банката.

Също така е важно да сте наясно възможно ли е в процеса на изплащане на кредита да предоговорите лихвата си и при заплащането на каква такса. Всяко едно предоговаряне на условия е свързано със заплащане на съответната такса, но е добре да знаете какво следва да заплатите.

Вземи кредит

Изчисляване на лихвен процент по кредит

Как се изчислява и необходимо ли е да правите изчисления предварително? По-скоро е добре да направите изчисления на оскъпяването по кредита и да сте информирани как се образува лихвата на избраната от Вас банка. Достатъчно е да имате информация от сбора на какви индекси се формира лихвата и на каква база се променят тези индекси.

Преди да изберете конкретна кредитна институция, от която да изтеглите кредит съберете повече информация за самата компания, за кредитите, които предлага и потърсете мнения на ползватели на услугите й. По този начин ще добиете представа за условията и начина на обслужване на клиентите.

Ако Ви изглежда твърде трудоемко, то много лесно и бързо може да получите цялата информация в кредитния ни портал. По удобен начин сме представили подробна информация за всички лицензирани в страната финансови компании, изискванията към кредитоискателите и офертите, които предлагат. Имате възможност да изберете заем и да подадете запитване онлайн. Също така може да се възползвате от безплатните ни кредитни консултации.

Избери кредит онлайн

Заяви най-добрите оферти за теб