Кредит срещу ипотека

kredit-po-telefonaТърсите кредит срещу ипотека?

Кредит срещу ипотека съществува като кредитен продукт в много банки и небанкови компании, защото като идея в гъвкав кредит, който може да послужи  за обединение на кредити, за рефинансиране или за лица изпаднали в лоша кредтина история!

Ипотеката дава възможност за фиксирана лихва, добър лихвен процент, сравнително дълъг срок за погасяване на заема, а финансирането в лева или евро надминава размерите на обикновените потребителски кредити.

ЗАЕМ СРЕЩУ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ НА ИМОТ

Попълнете краткия формуляр, за да Ви съдействаме и да ви предложим най-доброто решение безплатно.


   

   

  Кредит срещу ипотека


  Кредити срещу ипотека

  Тегленето на кредит срещу ипотека е популярен избор за мнозина. Трябва да се отбележи, че в България нивото на ипотечните лихви е стабилно. За съжаление, не всеки е в състояние да прави месечни ипотечни плащания и затова много хора се отказват от кредит срещу ипотека.

   

  Ипотека и ипотечен заем: каква е разликата?

  Има разлика между понятията „ипотека“ и „ипотечен кредит“, въпреки че изглежда, че тези понятия са идентични.

  Ипотеката е вид обезпечение, тоест залог или гаранция. С ипотека може да се гарантира изплащането на кредит към дадена банка, но това не е обикновен банков заем.

  Ипотечният кредит представлява определена сума пари, дадени от заемодател на кредитополучател срещу гаранция от недвижим имот.

  Недвижими имоти, които са с „ипотека“ все още са собственост на кредитополучателя. Той обаче има право да се разпорежда с тях, но няма да може да отчуждава без да уведоми кредитора.

   

  Разликата между ипотечен кредит и неипотечен кредит

  Кредитът се счита за ипотека в случаите, когато е отпуснат срещу гаранция от недвижим имот. Това е основната му характеристика.

  Ако заемът е отпуснат с цел закупуване на недвижим имот, имотът остава необезпечен, а такъв кредит НЕ е ипотека. Недвижими имоти, които вече са собственост и са закупени отново на кредит, могат да бъдат заложени.

  Трябва да се отбележи, че строяща се къща не може да бъде ипотекирана. Но ако бъде въведена в експлоатация, може вече да се използва като обезпечение.

  Ипотечният кредит винаги е целеви – невъзможно е да похарчите парите, за да купите нещо друго.

  В световната практика луксозни предмети или скъпи услуги могат да бъдат включени в ипотеки, но това не е популярно в България.

   

  Ипотечно кредитиране

  Често хората нямат достатъчно пари, за да закупят необходим недвижим имот. Ипотечното кредитиране прави жилищата по-достъпни. Също така е добър стимул за строителната индустрия, както и за свързаните с нея сегменти на икономиката (производство и продажба на строителни материали, стоки за бита и др.). Благодарение на строителството се развива инфраструктура и се строят нови пътища. Увеличеното търсене на нови довършителни материали, оборудване и мебели води до развитието на химическата и дървообработващата промишленост.

  Най-често кредитополучателите, мечтаещи да закупят нови жилища, се стремят да намерят високоплатена работа, за да изплатят бързо заема. В резултат на това, нерядко  дългът се погасява предсрочно.

  Повече от половината от банковите кредитни продукти са ипотеки. Това от своя страна е добре дошло за развитието на банковия сектор.

   

  Плюсове на ипотечния кредит

  Предимствата на този вид кредитиране са очевидни. Кредитополучателите са привлечени от следните плюсове на ипотечните заеми:

  • Придобиване на собствено жилище, когато лицето не разполага с достатъчни средства за покупка.
  • Понякога къщата или апартамента се използват като инвестиция за отдаване под наем.
  • Минимална финансова тежест върху семейния бюджет.
  • Възможност за законно закупуване на жилище.

  Въпреки всичките си предимства, такова кредитиране не е достатъчно популярно в България. Въпреки че в София има много нови сгради, ипотеките не са основното средство за закупуване на недвижими имоти. Разбира се има и хора, които се ограничават през половината живот и плащат ипотечни плащания всеки месец. Ипотечният кредит е скъп за обслужване. Може само да се надяваме, че скоро ситуацията с нашата икономиката ще може да направи ипотеките по-изгодни за кредитополучателите, а жилищата ще станат по-достъпни за тях.

   

  Нямате достатъчно средства за плащане на ипотеката?

  В такива случаи има временно решение на текущия финансов проблем. Това е онлайн заем. Като кандидатствате в някои кредитни компании, можете да получите заем дори при нулева лихва. Ето защо, за да избегнете надплащане за просрочени ипотечни задължения и да навредите на вашата кредитна история, може да кандидатствате за онлайн бърз кредит. Кредитните компании имат отлична репутация у нас за предоставяне на услуги по кредитиране.


  Компании предлагащи кредит срещу ипотека в България:

  • Лайт Финанси
  • CreditTrust
  • VivaCredit
  • LightFinance
  • ProfiCredit
  • CreditBox
  • CrediYes
  • Crediva
  • Leno
  • FinStart