Кредит по време на болничен

Възможен ли е кредит по време на болничен?

Може ли да изтеглите кредит, ако сте в болничен? Възможност да получите заем винаги има. Тъй като това е по-нестандартен случай е добре освен да разгледате условията за отпускане, директно да коментирате с избраната кредитна компания как може да получите финансиране.

Кредит и болничен

Важно е да се уточнят два въпроса:

  • Какъв размер кредит Ви е необходим? Съответно каква е целта на кредита?
  • Какъв е болничният? – дългосрочен ли е, поражда ли след себе си трайна неработоспособност и всички детайли.

Необходимостта от уточнение на точно тези въпроси възниква, за да може да се определи дали и при какви условия може да получите заем.

Подай запитване

 

Как да изтеглите кредит, докато сте болничен?

Ако Ви е необходима малка сума пари, то може да се обърнете към фирмите за бързи кредити. Отправете запитване към тези от тях, които не разглеждат доходи и осигуровки. Направете, обаче преценка каква сума ще може да погасявате с оглед на това, че сте болничен. Не трябва допълнително да се затруднявате при връщането на заема.


Ако искате да изтеглите ипотечен кредит е възможно да срещнете известни трудности. Отпускането на кредит е възможно при следните обстоятелства:

  • Болничният е краткосрочен и не влияе на работоспособността Ви. Банката се интересува от това дали ще продължите да работите и съответно да получавате доходите си, от които ще се погасява кредитът.
  • В случай на по-дългосрочен болничен, задължително трябва да осигурите допълнителен гарант по кредита.

Вторият вариант е изключение, тъй като е възможно човек да попадне в различни ситуации. Ако вече кредитът се разглежда, капарирали сте имот и се налага да излезете болничен не означава, че ще изгубите средствата, които сте вложили и сделката ще пропадне. В подобни ситуации се търси вариант за финализиране и едновременно с това защита за банката. Дори е възможно да не бъде потърсен гарант по кредита, а да бъде съобразен погасителния план с цел недопускане на просрочия.

Вижте най-изгодните кредити

Ако, обаче сте в болничен дълго време, попадате на оферта за имот, който искате да закупите, тогава трябва да водите разговорите с банката открито. Обяснете ситуацията, тъй като това, че сте болничен има значение и може банката да не е съгласна да влиза в подобни сделки. В противен случай, ще си изгубите времето и ще изпуснете желания имот. Затова, бъдете открити и поставете казуса. Ако банката счита, че има вариант да Ви финансира, то може да реализирате покупката. Одобрението на кредита също ще е изключение и условията, които ще бъдат поставени са осигуряване на поръчител/гарант и блокиране на вноски по сметката.

Заяви кредит

Теглене на кредит в болничен – особености

Както казахме важна е причината за болничния. Обикновено по всички кредити има застраховки Живот. Трябва да се уточни въпросът със сключването на застраховка. След като сте в болничен, застрахователят трябва да даде становище може ли да се сключи застраховка и при какви условия. Това е важен въпрос, защото ако не бъде уточнено и Ви бъде направена застраховка в случай на застрахователно събитие застрахователната компания няма да изплати дължимото. Изключително неприятна ситуация, в която Вие ще сте платили вноската си, а няма да получите полагащото се при евентуално събитие.

Бъдете внимателни и открити и изяснете всички подробности преди да подадете искане за теглене на кредит!

 

Най-добрите оферти

Заяви бързо и лесно с 1 клик