Кредити за рефинансиране на задължения към други кредитори

Отпускане на кредит за рефинансиране на задължения

Ползвате няколко кредита и искате да ги рефинансирате? Как може да стане това? За да има смисъл едно рефинансиране трябва да получите кредита при много по-изгодни ценови условия от действащите. Целта на рефинансирането е да изтеглите кредит, при който разходите по обслужване на кредита ще бъдат значително по-ниски от разходите, които имате към момента. Също така, ако искате да покриете няколко задължения с рефинансиране, то трябва да се направят много прецизни изчисления – какъв размер кредит ще е необходим, какви ще са разходите по отпускането му и какви плащания Ви предстоят по обслужване на новото задължение.

Подай запитване

 

Как може да се рефинансират кредити към други кредитори?

Без значение е колко кредита искате да рефинансирате. Съществени са въпросите:

  • Редовни ли са кредитите, които искате да рефинансирате;
  • Може ли да докажете добра кредитоспособност;
  • Колко ще Ви струва рефинансирането.

Всяка една кредитна компания се интересува от редовността на задълженията, които ще се рефинансират. Нито една кредитна институция няма да поеме дълг, който е с просрочие или е обслужван със закъснения. Затова, на първо място въпросът с редовността на кредитните задължения е много важен.

Рефинансиране – какво е важно?

За да бъде отпуснат кредит, с който да се рефинансират няколко задължение трябва да докажете възможността за обслужването му. Ако рефинансирате кредитите в една кредитна компания, то със сигурност месечните вноски ще бъдат по-малки и ще усетите ефектът от рефинансирането. Но за тази цел трябва да може да докажете възможността за погасяване.

Не на последно място е важно на каква цена ще бъде рефинансирането. Не само ценовите условия, при които ще погасявате задължението си, но и какво трябва да платите, за да рефинансирате задълженията. Важни са въпросите ще дължите ли такси за предсрочно погасяване, има ли наказателни лихви, които трябва да бъдат платени, дължат ли се такси за заличаване на обезпечение и други.

За да се определи ефектът от рефинансиране на задължения трябва да се отговори на всички тези въпроси и да се направи съответния анализ.

 

Избери кредит

Кредит за рефинансиране на задължения

Може да изтеглите кредит с цел рефинансиране на задължения. Обсъдете възможностите с кредитен консултант и потърсете конкретни оферти. Трябва добре да прецизирате разходите по рефинансирането, да направите много внимателно изчисления и да се опитате да договорите по-благоприятни условия с конкретната кредитна институция. Когато става въпрос за рефинансиране, банките са склонни да предоставят изгодни условия за редовни платци с доказана кредитоспособност. Така, че всичко зависи от това как сте плащали до момента задълженията и какви доходи може да докажете.

След като изберете кредитна институция, която да Ви финансира и договорите условията, трябва да подготвите всички необходими документи. С първоначалния комплект документи задължително трябва да осигурите справка за всички задължения, тъй като на тази база ще бъде определена и сумата за рефинансиране.

Вижте най-изгодните кредити

След приключване на процеса по рефинансиране трябва да се уверите, че всички задължения са коректно погасени и не е останала дължима сума. Освен, че рефинансиращата банка ще изиска от Вас подобни документи, за Ваше спокойствие е важно да разполагате с такива.

Рефинансиране на задължения е сериозен въпрос. Трябва да може да отделите достатъчно време, за да може да получите желаната сума и да постигнете ефект, към който се стремите. За тази цел подайте запитване в сайта ни. Ще Ви помогнем да изберете най-изгодната оферта и ще Ви съдействаме в целия процес, който отнема време. Така ще си спестите много нерви и загуба на пари.

Най-изгодните заеми

Заяви бързо и лесно с 1 клик