Калкулатор ипотека

Калкулатор ипотека

Кредитен калкулатор за ипотека

Одобрението на ипотечния кредит е на финалната права и се интересувате какви ще бъдат таксите по ипотеката? Възможно е да направите калкулации като ползвате кредитен калкулатор за ипотека или да получите необходимата информация от нотариуса. Ако е определен нотариуса по сделката, то най-добре би било да се консултирате директно с него. По този начин ще може да обсъдите и допълнителни въпроси по сделката, които са възникнали.

Най-изгодните оферти за банкови ипотечни кредити

Сравнение на оферти и безплатни консултации

По принцип избора на нотариус се дава на кредитополучателя. Може да изберете нотариус, при който да се изповяда сделката. Ако е така, то трябва да знаете детайлите по кредита, за да може нотариуса да направи изчисленията. Какъв ще бъде размерът на таксите се определя не само от кредита и материалният интерес, но и от вида на вписваната ипотека.

Заяви безплатна консултация

Договорна ипотека – калкулатор

В зависимост от целта на кредита се определя и ипотеката. Ако финансирането е нецелево или пък е не само за покупка на имот, но и за довършителни и строителни работи, то следва да се впише договорна ипотека. В този случай ще трябва да направите изчисленията на нотариалните и държавни такси при вписване на договорна ипотека. Все пак това трябва предварително да го уточните с банката и определената вече структура на ипотечния кредит.

Законна ипотека  – калкулатор

Законната ипотека се вписва при покупко-продажба на имот. Това е най-общо казано. За да сте сигурни какъв вид ипотека ще бъде вписана трябва да сте коментирали с банката как е структурирана сделката. Нотариалните такси при законната ипотека по принцип са по-ниски в сравнение с договорната ипотека. По отношение на държавните такси за вписване няма разлика между двете ипотеки.

Вижте най-изгодните кредити

Изключително важно е да знаете със сигурност две неща – вид ипотека и материален интерес. Само по този начин може да се направят и точните калкулации на дължимите суми. Ако в процеса на одобрение на кредита, едно от двете претърпи промяна, то трябва да направите и актуализация на изчисленията, за да не останете изненадани, особено ако промяната е в посока увеличение.

По всички въпроси ще Ви консултираме напълно безплатно. Отправете запитване и ще Ви съдействаме в целия процес по получаване на изгоден ипотечен кредит.

Спести си време, нерви и пари

Най-изгодните оферти и пълно съдействие за получаване на кредит
Виж повече и заяви безплатна консултация