Какво е ипотека?

Какво представлява ипотечният кредит?

Ипотеката според повечето хора е заем, с който да си купят ново жилище. Ако и вие мислите така, трябва да знаете, че нещата са малко по-сложни. Самата концепция за ипотека има по-дълбок смисъл и трябва да си наясно преди да теглите такъв заем.
krediti-online-byrzi
Парите които взимате на кредит от банката, за да си купите нов апартамент се наричат ипотечни. Те обаче се обезпечават с някакъв недвижим имот. Независимо дали купувате вила, офис, гараж или мезонет. Целта на ипотечния кредит понякога не служи за закупуване на жилище. С него може да се обслужват някакви други задължения и закупуване на други неща.
Името ипотека идва от древна Гърция. Понятието най-вероятно се е зародило през шести век преди новата ера. А кредити срещу залог на някакъв недвижим имот са се давали още дори в Древен Египет. Банките ще ви дадат кредит, само ако ипотекирате някакво имущество.
Повечето хора мислят, че кредит ипотека сложи само, за да се купи нов дом. В общи линии това е така, но заема може да се ползва за най-различни нужни по усмотрение на потребителя. С него може да финансирате обучението на децата си, да си купите нов автомобил, нов телевизор и така нататък. Когато в замяна залагате ваш имот на банката, това се казва ипотека.
Кредит ипотека може да ви се даде за най-различни срокове за връщане. От една до 40 години например. Хубавото при кредитните ипотеки е че в повечето случаи процента на лихвата е нисък. Ако пък вие като потребител сте имали добра кредитна история това ще допринесе за благоприятните условия по кредита.
За да вземете ипотека банката ще иска да отговорите на някои условия. Разгледайте внимателно какво се изисква от вас. Освен това може да смените банката, докато не намерите точно тази от която имате нужда.

Никога не бързайте да подписвате договор за ипотека, преди да сте се запознали и напълно с параметрите. Ако видите нещо нередно, просто не подписвайте и сменете банката.