Ипотечен кредит – съдия изпълнител

Ипотечен кредит - съдия изпълнител

Ипотечен кредит за имот от ЧСИ

Възможностите да закупите имот през ЧСИ са различни. Предварително може да съберете информация какви имоти се предлагат в населеното място, където желаете да закупите имот. След това да направите сравнение на офертите. Трябва да сте наясно, че покупката на имот от ЧСИ с ипотека е доста сложен и трудоемък процес. Дори може да се каже, че е в определени ситуации би бил невъзможен, когато говорим за покупка с кредит.

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Сравнение от над 300 оферти от водещите банки.
Безплатно съдействие от кредитен консултант

Покупка на имот от ЧСИ с тежести

Най-правилният подход е да разговаряте директно с конкретни банки. Обсъдете искането си и коментирайте реалните възможности да получите финансиране. Когато става въпрос за покупка на ипотекиран имот от ЧСИ има особености при отпускането на кредита, които не са без значение.

  • Фиксиран срок за плащане на имота – след провеждането на търга и получаване на правото да купите имота, имате много кратък срок да заплатите определената цена – 7 дни. Това означава, че трябва да разполагате със средствата.
  • Сума на ипотечен кредит – предварително не може да сте наясно точно каква сума ще е необходима, за да купите имота.

Тези два фактора водят до неяснота и трудност за определяне сумата на кредита и съответно невъзможността да бъде одобрен и усвоен кредит в рамките на 7 дни. Все пак процедурата по отпускане на ипотечен кредит е по-дълга и изисква време.

Заяви безплатна консултация

Как може да придобиете имот от ЧСИ с ипотечен кредит?

Изтъкнахме основните моменти, които биха създали трудности за теглене на ипотечен кредит. Възможен вариант е да осигурите сумата по друг начин и да направите плащане по сделката, за да не изпуснете добра възможност. Междувременно да сте кандидатствали за ипотечен кредит и да сте получили предварително одобрение на лимит за ипотечен кредит. Когато стане ясна сумата по покупката, тогава ще се оформи и подпише договора за кредит. Банката, обаче трябва да е наясно, че финансирането ще сте го осигурили по друг начин и средствата от кредита ще бъдат за така да се каже възстановяване на средства. С други думи, може да осигурите сумата със заем от приятел или от небанкова институция, като целта на кредита е възстановяване на вложените средства в покупката на имот от ЧСИ.

Подобна сделка е напълно възможна и приложима от банките. Трябва, обаче да бъде обсъдена предварително и банката да е наясно с абсолютно всички детайли.

Ние може да Ви съдействаме за получаване на оферта от банките и договаряне на условия за покупка на имот. Отправете запитване към нас и ще Ви помогнем да достигнете желаната цел – покупката на жилище с ипотечен кредит при изгодни условия.

Спести си време, нерви и пари

Най-изгодните оферти и пълно съдействие за получаване на кредит
Виж повече и заяви безплатна консултация