Ипотечен кредит преди Акт 16

Ипотечен кредит без Акт 16

Искате да купите жилище, но все още няма удостоверение за въвеждане в експлоатация? Как може да стене това? Целта не е само да успеете да намерите кредит, но и подходящи условия. Варианти за финансиране има. Трябва да разгледате офертите и след като изберете банка да коментирате начина на финансиране преди Акт 16.

Избери най-изгодния ипотечен кредит

Сравнение от над 300 оферти от водещите банки.
Безплатно професионално съдействие от кредитен консултант

Това, че избраният имот не притежава удостоверение за въвеждане в експлоатация е съществен елемент и задължително трябва да обсъдите с банката възможността да получите заем. Трябва да сте коментирали със строителя кога се очаква получаването му и има ли рискове от забавяне. Ако вече има забавяне, то проучете какви са причините за това. Фактът, че няма Акт 16 може да се окаже съществен проблем. Точно поради тази причина трябва да се информирате за причината. Ако всички документи са внесени за одобрение и единствено се чака потвърждение за издаване, тогава нещата стоят по съвсем друг начин. В този случай говорим само за въпрос на време. Но, ако има причини за забавянето свързани с изпълнението на строежа, тогава трябва добре да обмислите дали въобще да предприемате стъпки за покупка. При този вариант няма да намерите и банка, която да финансира покупката.

Затова, на първо място трябва да разберете действителната причина жилището да няма Акт 16. В повечето случаи издаването му е въпрос на техническо време, но е добре сами да се убедите, че това е причината.

Ако се очаква получаване на Акт 16, то може да предприемете стъпки за подаване на документи за разглеждане на ипотечен кредит. Сделката може да бъде структурирана под условие, т. е. одобрението да се счита за валидно след получаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация. Или друг вариант е кредитът да бъде разрешен, договорът за кредит да бъде подготвен и подписването му да бъде след представяне на Акт 16. Така ще бъдете сигурни, че имате осигурено финансиране.

Може да разгледате офертите на всички банки в нашия сайт. Отправете запитване към нас и ние ще Ви помогнем в договарянето на условия за ипотечен кредит, както и да реализирате покупката на желаното жилище.

Заяви сравнение на лихвите

Рискове при покупка на имот без Акт 16

Основният риск е забавяне на покупката във времето. Особено неприятна ще е ситуацията, в която вече сте вложили средства за покупката и сте предприели първите стъпки. Тогава не само, че няма коя финансова институция да Ви финансира, но и ако се откажете ще загубите вече вложените пари. Обмислете добре подобна покупка и преценете възможните рискове.

Подай запитване

Какъв проблем може да възникне при закупуване на жилище без акт 16?

Ако вече сте платили известна сума пари за покупката, очаква се получаване на Акт 16, но минава време и няма изгледи да бъде получен, то определено има сериозна причина за това. Трябва да разберете причината и възможно ли е да бъде преодоляна. При негативно развитие на събитията може да се каже, че сте загубили вложените средства и реално не може да ползвате жилището.

Ето защо, когато Ви предлагат имот без Акт 16 бъдете изключително внимателни! Направете проверка на строителя и инвеститора, потърсете информация за други строежи извършвани от същия строител, както и мнението на банката за строителя, ако има взаимоотношения с него. Всяка информация ще Ви бъде изключително полезна.

Може да отправите запитване към нас в кредитния ни портал. Ние ще Ви окажем пълно съдействие в процеса по отпускане на искания кредит. Ще Ви помогнем във всеки един етап, за да реализирате намерението си за покупка на желания дом.

Най-изгодните оферти за банкови ипотечни кредити

Сравнение на оферти и безплатни консултации