Ипотечен кредит без трудов договор


kredit-po-telefonaМного често, това което идва като съвет към потребителите да изтеглят ипотечен кредит без да имат трудов договор е скрита реклама, натискане на бутона – кандидатствайте и вземете. Това може да е разминаване с информацията, която искате да получите. Иначе, да, има кредитни продукти от банкови институции, които са насочени към потребители без трудов договор. Това е класически пример за отпускане на заем срещу ипотека без да е нужно доказването на доходите, тоест без наличие на трудов договор. Тогава гаранцията е ипотеката, а лошото кредитно досие влияе само частично или дори изобщо (това пак зависи от банката).

krediti-online-byrzi

За да се реализира такъв кредит, трябва бъдещият кредитополучател да отговаря на определени условия. Първо той трябва да има оценен от банката недвижим имот – който може да е всичко: от къща или апартамент, вила, офис, магазин, търговски обект, индустриален обект. Имотът трябва да е в много добро състояние от гледна точка на пазарните цени и услуги към конкретния момент, тоест банката преценява и тази гледна точка. Дали имотът е в град, дали е отдалечен, дали е използваем и доколко и т.н. Колкото по-добър имот притежавате и ипотекирате, толкова по-добра възможност за по-ниска лихва получавате. Но все пак, това е ипотечен кредит, който ви обвързва с по-дълго време с банката.

 

Ипотечен кредит без доказване на доход може да бъде реализиран в различни посоки, като много зависи от банката, която предлага конкретния продукт. Тоест вие като потребители трябва да се ориентирате да вземете кредит от това, което се предлага, а това предполага проучване. Защото никъде няма кредит точно пригоден само за вас, ако го има, това е просто съвпадение. Едно от предимствата на този вид кредит е, че има по-малко бюрократични елементи, които ще се изискват от вас. Със сигурност обаче, имота, който ще бъде ипотекиран трябва да влезе в изискванията на банката.  Проучете добре и тогава действайте.

Ако се интересувате от ипотечен кредит срещу залог на имот вижте тук>