Ипотечен или потребителски кредит?

Какъв кредит да изберете – ипотечен или потребителски?

Пред дилема сте кой кредит да изберете, за да получите най-изгодните условия? За да изтеглите изгоден кредит, видът на заема трябва да бъде съобразен с целта на искането. Това е единственият сигурен начин, че ще ползвате правилния кредитен продукт, който няма да Ви струва скъпо.

Не се подвеждайте с информация за лихви и такси. На първо място е важно за какво ще използвате исканите средства:

  • Ако искате да закупите жилище или да направите голям ремонт, то най-добрият вариант е да ползвате ипотечен кредит.
  • При необходимост от пари за текущи нужди, за обучение, лечение, екскурзия и други удачен вариант е отпускане на потребителски кредит.
  • При спешна нужда от малка сума, може да изтеглите бърз кредит.
  • При необходимост от оборотни пари за разплащане в интернет или в търговски обекти, то може да ползвате овърдрафт или кредитна карта.

Възможностите са различни, важна е целта на финансиране!

 

Избери кредит онлайн

Как да изберете кредит?

Задължително се консултирайте с кредитен консултант. Много често се случва кредитоискателите да се насочват към ипотечните кредити, тъй като лихвите са значително по-ниски в сравнение с лихвите по потребителските кредити. Това е много неправилно особено, ако е необходима малка сума. Лихвата не е единственият фактор определящ разходите по кредита. Точно затова не може да бъде критерий за вземане на решение кой е по-изгоден кредит.

В случай, че Ви е необходима малка сума по-добър вариант ще бъде тегленето на потребителски кредит независимо от по-високите лихвени нива. При ипотечните кредите трябва да бъдат съобразени всички нотариални и държавни такси, които са значителна сума и водят до общо оскъпяване.

Заяви заем

Какво е важно да знаете при избора на кредит?

Трябва да разполагате с пълна информация за начина на отпускане на кредитите и условията, при които се отпускат. Само по този начин ще направите съпоставка. Цялата информация ще получите по удобен за Вас начин в кредитния ни портал. Освен това, може да заявите безплатна консултация. Ще обсъдим искането и ще намерим най-доброто решение спрямо конкретната ситуация.

 

Виж повече и заяви онлайн

Избери кредит с 1 клик