Земеделски кредит – условия и препоръки

Кога да изтеглим земеделски кредит и за какви нужди?


krediti-online-bgМного банки и кредитни институции предлагат специален земеделски кредит за земеделски производители с преференциални условия. По този начин те подкрепят земеделската дейност. В тази статията ще разгледаме кога е добре да прибегнем до земеделски кредит срещу субсидии, най-често предлаганите условия за земеделски кредит, допустимите обезпечения при този тип кредит и ще Ви представим някои банки, които отпускат кредит за земеделски производители.

 

Списък с кредитни компании в България

krediti-online-byrzi

 

 

Защо се взима земеделски кредит, когато има субсидии?

Често процедурите по отпускане на субсидии са доста тромави и има забавяне при изплащането им. Това може да бъде пагубно за някои бизнеси. За да не оставите това забавяне да Ви се отрази негативно, на помощ идва земеделският кредит, който ще Ви спести много грижи и нерви и ще позволи на дейността Ви да продължи да функционира правилно.

Заяви заем

Условия за земеделски кредит

Най-често се отпускат земеделски кредити срещу субсидии. Някои от институциите дават кредит за земеделски производител в размер около 50 000 лв., други покриват до 100% от очакваната субсидия, като максималната сума за отпускане е 600 000 лв. Лихвеният процент е между 4 и 5 процента. Този тип кредити са дългосрочни, тъй като и сумата, която се е отпуска не е малка. Средният срок е около 5 години, като различните банки дават различни срокове. При повечето има възможност за удължаване на периода за изплащане.

Избери кредит онлайн

Цел на земеделски кредит

Този кредит може да бъде използван за различни цели. Може да бъде кредит за земеделски земи, за покупка на селскостопански съоръжения и машини, за купуване на семена и торове, за създаване на необходими складови помещения и бази. Земеделски кредит за млад фермер може да се използва за по-голямата част от нуждите и проблемите, с които се среща дребният производител.

Подай запитване

Банки-земеделски кредит

Вече почти всяка банка в страната отпуска кредит за земеделски производители. Част от тях имат и конкретно разработени кредитни продукти, които дават повече възможности по отношение на допълнителните условия за финансиране. Но дори и да нямат конкретен кредит, то кредитът, който ще бъде отпуснат ще бъде съобразен с особеностите на искането. Ако се нуждаете от такъв тип кредит, Ви съветваме да проверите добре условията на всяка банка, за да може да изберете най-доброто предложение.

Кредит Млад фермер

Конкретен кредитен продукт за млади фермери няма, но може да ползвате възможността за финансиране на стартиращ бизнес. По този начин може да осигурите средства, за да стартирате бизнес инициативата си. Разгледайте условията по тези кредити и преценете възможността да отговорите на изискванията на банките.

 

Най-добрите оферти

Виж повече и заяви онлайн