Земеделски кредит – условия и препоръки

Кога да изтеглим земеделски кредит и за какви нужди?


krediti-online-bgМного банки и кредитни институции предлагат специален земеделски кредит за земеделски производители с преференциални условия. По този начин те подкрепят земеделската дейност. В тази статията ще разгледаме кога е добре да прибегнем до земеделски кредит срещу субсидии, най-често предлаганите условия за земеделски кредит, допустимите обезпечения при този тип кредит и ще Ви представим някои банки, които отпускат кредит за земеделски производители.

 

Списък с кредитни компании в България

krediti-online-byrzi

 

 

Защо се взима земеделски кредит, когато има субсидии?

Често процедурите по отпускане на субсидии са доста тромави и има забавяне при изплащането им. Това може да бъде пагубно за някои бизнеси. За да не оставите това забавяне да Ви се отрази негативно, на помощ идва земеделският кредит, който ще Ви спести много грижи и нерви и ще позволи на дейността Ви да продължи да функционира правилно.

 

Услови за земеделски кредит

Най-често се отпускат земеделски кредити срещу субсидии. Някои от институциите дават кредит за земеделски производител в размер около 50 000 лв., други покриват до 100% от очакваната субсидия, като максималната сума за отпускане е 600 000 лв. Лихвеният процент е между 4 и 5 процента. Този тип кредити са дългосрочни, тъй като и сумата, която се е отпуска не е малка. Средният срок е около 5 години, като различните банки дават различни срокове. При повечето има възможност за удължаване на периода за изплащане.

 

Списък с кредитни компании в България

krediti-online-byrzi

Цел на земеделски кредит

Този кредит може да бъде използван за различни цели. Може да бъде кредит за земеделски земи, за покупка на селскостопански съоръжения и машини, за купуване на семена и торове, за създаване на необходими складови помещения и бази. Земеделски кредит за млад фермер може да се използва за по-голямата част от нуждите и проблемите, с които се среща дребният производител.

Банки-земеделски кредит

Вече почти всяка банка в страната отпуска кредит за земеделски производители. Сред тях са – ПроКредит Банк, iBank, ОББ, Societe generale експресбанк, Пиреус Банк, Уникредит и други.
Ако се нуждаете от такъв тип кредит, Ви съветваме да проверите добре условията на всяка банка, за да може да изберете най-доброто предложение.

 

Списък с кредитни компании в България

krediti-online-byrzi