Заем срещу запис на заповед

Заем срещу запис на заповед – какво представлява?

krediti-online-bg

В тази статия ще разясним какво означава заем срещу запис на заповед, както неговите плюсове и минуси.

Този вид кредит е обезпечен само с един документ, а именно – запис на заповед. Той е изключително важен, тъй като дава гаранция на кредитора, че ще си получи обратно парите. Благодарение на този документ се изясняват условията и отношенията, сключени между двете страни – длъжника и кредитора. Така, ако кредитополучателят спре да изплаща своя кредит, той ще бъде изправен пред съда.

В документа за заем срещу запис на заповед се съдържа писменото обещание на длъжника, че ще върне своя кредит до точно определена и фиксирана дата.

Списък на фирми за бързи кредити

krediti-online-byrzi

Плюсове и минуси на този вид заем

В плюс на този тип кредит ще кажем, че ако сме наясно със стъпките и информацията, която трябва да попълним, той е доста бърз, но може да бъде и доста опасен.

Не зависимо на коя от страните сме – дали ние ще даваме заем срещу запис на заповед или ще търсим, този вид кредит крие риск и за двете страни. Има много случаи, в които някоя от страните е измамена. За да не се случи това с нас, е добре да се запознаем с член 535 на Търговския Закон. Да сме наясно с това как и какво точно да попълним в бланката, за да бъде нашият документ валиден. Ако не сме напълно сигурни в това дали знаем какво точно да напишем, е най-добре да се свържем с адвокат, за да няма неприятни изненади.

За да не рискувате толкова много, ние Ви съветваме при спешна нужда от пари да се разгледате фирмите за бързи кредити и да кандидатствате изцяло онлайн. По този начин ще си спестите главоболие.

Списък на фирми за бързи кредити

krediti-online-byrzi