Бързи кредити реклама

Опасни ли са рекламите за бързи кредити?

 

krediti-online-bgРекламата е част от маркетинговата стратегия за лансиране на всеки продукт. Живеем във времето на рекламите, в което постоянно и отвсякъде ни заливат със всякаква информация. Знаем рекламните лозунги наизуст и имаме чувството, че са се забили дълбоко в съзнанието ни. В това число вече принадлежат и рекламите за бързи кредити. Задължително, когато вечер гледаме любимия си сериал в пакета реклами, повтарящи се на всеки 15 минути има поне една, представяща услуга за кредит.

zaemi-online-byrzi

 

 Пазарът  е наситен с компании, предлагащи кредитиране. Офертите им са навсякъде. Кратко, сбито, но и доста информативно ни е представено всичко около възможните сделки. Радио, телевизия, билбордове, брошури – всичко на куп има за цел да ни даде по-голяма яснота за възможностите да теглим заем. Това от една страна не е лошо, тъй като трябва да сме добре информирани за всички, предлагащи ни се възможности. Обикновено обаче нито слушаме ,нито обръщаме внимание, докато не ни се наложи да теглим кредит. За целта трябва като начало да сме наясно, че това не е нещо просто и лесно.

 

Тегленето на кредит е финансова операция. Отпуска се определена сума пари срещу лихва. Това не е нещо ново, практикува се от стотици години като схема.  Начините сега са много по-опростени и улесняващи ни. Процедурата от кандидатстването до получаването на сумата се извършва в интернет. Не е нужно да общувате физически с кредитната компания. Лесно, удобно и най-вече бързо. Това е най-точната харектеристика за услугата и именно затова са наречени „бързи”. Факт, който всяка компания показва в рекламите си.

 

Какво обаче не ни се казва в рекламите?

Обикновено не се споменава нищо отностно високият лихвен процент. Набляга се на това колко светкавично ще получите желания кредит, възможности за лесно погасяване, но не и на лихвата. Обикновено, за да стигнете до момент, в който са ви нужни пари, значи изборите ви са били никакви или ограничени. В подобни моменти, човек е способен да не мисли и да се съгласи на всякакви условия, затова е важно да се внимава.

 

В края на краищата рекламата има за цел да ви информира, но и да ви убеди, че трябва да се доверите на фирмата, предлагаща услугата, без да се замислите. Ако сте добре информиран, няма опасност да бъдете подведени.