Бързи кредити от заложни къщи

Бързи кредити от заложни къщи – какво рискувате с тях?


krediti-online-bgПрез последните години хората все повече избягват да взимат бърз кредит от заложни къщи. Това е така тъй като има твърде много кредитни компании за бързи кредити, при които имате по-голяма сигурност при получаването на паричен заем. Но въпреки това в тази статия ще Ви кажем какво представляват заложните къщи, на какъв принцип работят те и какви вещи може да заложите.

Списък с компании за бързи кредити

krediti-online-byrzi

 

Какво е заложна къща?

Заложната къща е място, от където можете да получите определена сума пари срещу залог на някаква вещ. Имате определен период, в който може да откупите обратно заложената вещ срещу взетата от Вас сума. Към сумата се прибавя определен процент лихва върху нея, който е договорен предварително. Ако заемът не се погаси навреме, тази вещ остава за заложната къща. Тя може да бъде продадена на някой друг. Именно оттук идва рискът при този тип бързи пари. На всеки може да се случи да му изникнат непредвидени разходи, да не успее в срок да върне взетата сума и да изгуби скъпа вещ, за която са му платили много по-малко пари от реалната стойност (по надолу в статията ще разгледаме това по-подробно).

Избери заем тук

Какви вещи може да заложим?

Ще започнем с това какво НЕ може да заложите. В България е забранено със закон залагането на недвижимо имущество. А всяка движима вещ може да бъде заложена, но различните заложни къщи имат свои собствени изисквания и е възможно да приемат само определени вещи. Най-често приеманите предмети навсякъде са: телефони, лаптопи, таблети, злато, автомобили.

Как работят заложните къщи?

Първото нещо, което трябва да знаем за кредита от заложна къща е, че сумата, която получаваме е малка. До такъв паричен заем се прибягва при нужда от малко пари. Това е така, защото хората от заложната къща оценяват вещта, която предлагате за залог и оценяването достига до максимум 65% от реалната стойност. Най-често около 50%. Цената може и да бъде много по-ниска, ако стоката е специфична и не е много търсена – например барабани.

Вземи заем сега

Срокът за изплащане на този вид заем е около 30 дни. Има разбира се различен тип политика на работа във всяка заложна къща, за това трябва добре да се запознаете с условията на дадена заложна къща преди да прибегнете до нейните услуги. Лихвеният процент също е различен, но най-често е около 5%, което прави бързите кредити много по-изгодни (поради наличието на безлихвени кредити).

 

Ако се чудите какъв вид кредит да изберете – от заложна къща или от компания за бързи кредити, то добре обмислете възможностите, които предлагат кредитните компании. В момента се предлагат много възможности за изгодни бързи кредити без обременяващи условия и с изгодни цени. Кредит от заложна къща без залог не може да получите, докато бърз кредит без обезпечение и без поръчители може да бъде отпуснат. Разгледайте внимателно всички условия и изберете най-изгодната оферта за бърз кредит.

 

Най-добрите оферти с 1 клик

Вземи кредит за минути